Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 25 iun 2013 - Anul XVIII, nr. 144 (5351)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6818 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Doru POPOVICI

Doru POPOVICI


Pentru unii e chiar fotbal

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

S-a încheiat faza grupelor a minicampionatului mondial numit Confed Cup. Presărate cu momente dramatic-hazlii produse de absolut minunata echipă din Tahiti, cele 12 meciuri de până acum (şi pe care le-am urmărit integral, deşi iniţial crezusem că n-am s-o fac) n-au adus practic nici o surpriză, cele patru considerate favorite în această etapă reuşind exact parcursul preconizat. Câştigătoarele grupelor, Brazilia şi Spania, au defilat, realizând maximum de puncte, urmate de Italia, respectiv Uruguay, ceea ce conduce la două semifinale „continentale”: Brazilia – Uruguay şi Spania – Italia, şi implicit la o finală intercontinentală. Dacă între cele două sud-americane există o favorită certă, Brazilia (deşi nu trebuie uitată finala mondialului din 1950, când tot Uruguay, şi tot pe Maracana, a îndoliat întreaga Brazilie, iar ipotetica diferenţă dintre ele era infinit mai mare în favoarea gazdelor decât este acum, în 2013), în cealaltă cred că e greu să vorbim de o favorită, chiar dacă maşinăria spaniolă pare foarte bine unsă.

Numai că în meciul cu Nigeria, ultimul din grupă, Spania a avut baftă cu carul, în condiţiile în care apărarea a avut numeroase momente de visare, portarul Valdez făcând realmente minuni în câteva situaţii critice. Problema Spaniei este exact aceeaşi cu a Barcelonei, adică tiki-taka, al cărei antidot pare a fi tot mai des la îndemâna adversarilor. Există totuşi o deosebire: la Barca nu există nici Torres, nici Soldado, jucători din alt clip, care ştiu una şi bună: cum o prind, dau în ea. Că nu intră întotdeauna, e altă problemă.

De partea cealaltă, arta apărării este tradiţională. Italia a primit totuşi patru de la brazilieni, ceea ce poate fi pus pe seama faptului că ambele erau deja calificate la ora desfăşurării meciului, şi deci mai important era spectacolul, pe care l-au şi oferit, cu asupra de măsură chiar. În plus, Balotelli se declară dornic de răzbunare în contul ultimului euro câştigat de spanioli. Iar când pe Balotelli îl apucă ţicneala...

În concluzie: pentru cele patru semifinaliste, Confed Cup chiar are importanţă şi ele îl iau chiar în serios. Finala? Cred că Brazilia – Italia.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Pentru unii e chiar fotbal.
 Vizualizări articol: 1064 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Pentru unii e chiar fotbal3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei