Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 25 iun 2013 - Anul XVIII, nr. 144 (5351)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Grapini, în urma controlului la Mareea: Toată răspunderea îi revine firmei de transport

Marţi, 25 Iunie 2013 (17:37:44)

Mareea nu are nicio vină în cazul accidentului din Muntenegru, iar toate obligaţiile revin firmei de transport, sunt concluziile care reies în urma controlului făcut marţi de Autoritatea Naţională pentru Turism la sediul din Bucureşti al Mareea, a declarat agenţiei MEDIAFAX ministrul Maria Grapini.

"Agenţia nu are nicio vină. Toate obligaţiile şi toată răspunderea în cazul unui accident revin, prin contract, firmei de transport", a spus Grapini.

Şi reprezentanţii agenţiei de turism au anunţat că în urma controlului ANT nu au fost găsite nereguli.

"În urma controlului efectuat astăzi, 25.06.2013, la sediul operaţional Mareea din Bucureşti de către organele abilitate ale Autorităţii Naţionale pentru Turism (ANT) a fost emisă o notă de constatare prin care se arată că agenţia Mareea funcţionează în baza licenţei de turism valabile. S-a constatat că administratorul societăţii deţine brevet de turism şi că societatea este în posesia tuturor documentelor şi avizelor necesare valabile (poliţe de asigurare şi insolventă la Generali)", se arată într-un comunicat al Mareea transmis MEDIAFAX.

Referitor la documentaţia privind excursia organizată în Muntenegru, s-a constatat, potrivit reprezentanţilor Mareea, că există documentele necesare încheiate cu agenţiile revânzătoare şi turiştii, precum şi cu firma Gregory Tour Holiday, care a asigurat pe bază de contract serviciile de transport.

Ministrul delegat pentru IMM şi Turism, Maria Grapini, a declarat marţi agenţiei MEDIAFAX că a cerut în scris Autorităţii Naţionale pentru Turism (ANT) să verifice agenţia de turism care a organizat circuitul în Muntenegru şi că aşteaptă concluziile până la sfârşitul zilei.

"Am cerut în scris ANT să verifice agenţia de turism. Noi avem doar atribuţii să verificăm dacă agenţia de turism este în regulă, iar mai departe verificarea societăţii de transport nu ţine de noi. Vreau să văd dacă agenţia este licenţiată şi dacă contractul cu firma de transport este în regulă", a spus Grapini.

Ea a afirmat că legile ar trebui să fie mai aspre în România, iar o eventuală lipsă de responsabilitate a celor care controlează mijloacele de transport şi şoferii să fie sancţionată mai drastic.

"În principiu, responsabilitatea este a firmei de transport. Sper ca până la sfârşitul acestei zile să am referatul făcut de direcţia de control din ANT", a mai spus ministrul.

Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Turism (ANT), Răzvan Filipescu, a dispus luni un control la agenţia de turism Mareea Travel, autoritatea precizând că nu are competenţe legale pentru verificarea firmei de transport implicată în accident.

Mareea este una dintre cele mai importante agenţii de turism din România, cu afaceri de 64 milioane de lei anul trecut, plasându-se pe poziţia a 9-a la nivel naţional după nivelul vânzărilor.

Proprietarul Mareea Travel, Marius Usturoiu, a declarat luni pentru MEDIAFAX că reprezentanţii ANT sunt "bineveniţi", după ce în aceeaşi zi şi poliţiştii de la Investigarea Fraudelor au fost în control la agenţie şi nu au găsit nimic în neregulă.

Un autocar cu turişti români s-a răsturnat, duminică în jurul orei 18.00 a României, într-o prăpastie din Muntenegru, accidentul soldându-se cu 18 morţi şi 29 de răniţi.

Accidentul s-a produs la Grlo, pe o şosea dintr-o regiune montană la 30 de kilometri nord de Podgoriţa, capitala Muntenegrului.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Grapini, în urma controlului la Mareea: Toată răspunderea îi revine firmei de transport.
 Vizualizări articol: 1115 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Grapini, în urma controlului la Mareea: Toată răspunderea îi revine firmei de transport5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei