Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 25 iun 2013 - Anul XVIII, nr. 144 (5351)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Viitori liceeni

Aproape 7.000 de elevi susţin astăzi prima probă din cadrul evaluării naţionale

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Astăzi, cu începere de la ora 9:00, se va desfăşura prima probă din cadrul evaluării naţionale a elevilor de clasa a VIII-a, respectiv proba scrisă la limba şi literatura română. La nivelul judeţului Suceava, sunt aşteptaţi să participe 6.837 de absolvenţi ai ciclului gimnazial, care vor susţine examenul în 154 de unităţi de învăţământ.

În anul şcolar 2012-2013, 7.685 de elevi au urmat cursurile clasei a VIII-a, iar dintre aceştia 6.929 au promovat ciclul gimnazial, pentru evaluarea naţională înscriindu-se 6.837 de elevi.

Accesul elevilor în săli este permis cel mai târziu cu 30 de minute înainte de începerea probei, respectiv până la ora 8.30, în fiecare zi în care se desfăşoară probele scrise.

Examenul de evaluare naţională din acest an va fi la fel de strict ca şi anul trecut, şi asta datorită faptului că toate centrele de examinare vor avea montate camere de supraveghere, astfel că elevii vor trebui să se abţină să trişeze în vederea obţinerii unei note bune. Frauda şi tentativa de fraudă atrag după sine eliminarea din sală şi acordarea notei 1 la lucrarea respectivă.

Totodată, supravegherea va mai fi asigurată, pentru fiecare sală, de doi asistenţi, cadre didactice de altă specializare decât disciplina la care se dă examen, proveniţi din unitatea de învăţământ respectivă. Sălile în care se susţine examenul vor fi, în prealabil, adaptate astfel încât elevii să fie aşezaţi câte unul în bancă, în ordine alfabetică.

Centrul Naţional pentru Evaluare şi Examinare (CNEE) a elaborat zece variante de subiecte, în conformitate cu programa pentru evaluarea naţională la clasa a VIII-a. Subiectele au un nivel mediu de dificultate şi permit rezolvarea în 120 de minute. Extragerea variantei de subiect va avea loc în această dimineaţă, varianta urmând să fie transmisă către cele 29 de centre de comunicare.

Evaluarea naţională la clasa a VIII-a va continua mâine, cu proba la limba şi literatura maternă, respectiv joi, 28 iunie, cu proba de matematică. Rezultatele se vor afişa pe 29 iunie.

Absolvenţii claselor a VIII-a au luat vacanţă cu o săptămână mai devreme decât ceilalţi colegi ai lor, astfel ei având la dispoziţie încă şapte zile pentru a se pregăti în vederea susţinerii primului examen important din viaţa lor. Evaluarea naţională se desfăşoară, anual, într-o singură sesiune.

 

7.675 de locuri la liceu pentru absolvenţii claselor a VIII-a

La învăţământ liceal oferta asigură cuprinderea tuturor absolvenţilor claselor a VIII-a. În judeţ, Ministerul Educaţiei Naţionale a aprobat înfiinţarea a 274 de clase a IX-a.

În mare parte, liceele sucevene propun pentru anul şcolar 2013-2014 o ofertă educaţională similară cu oferta de şcolarizare a anului 2012-2013.

Admiterea în liceu în anul şcolar 2013-2014 începe pe 5 iulie, cu completarea fişelor de înscriere de către absolvenţii claselor a VIII-a. Înscrierea în clasa a IX-a se face fără examen, pe baza mediei de admitere. Media de admitere este media aritmetică între media generală la evaluarea naţională şi media generală de absolvire a claselor V-VIII. Excepţie fac clasele de liceu pentru care elevii au susţinut probe de aptitudini.
Înscrierea în clasa a IX-a se face prin repartizare computerizată, în ordinea descrescătoare a mediilor de admitere, în baza opţiunii candidatului pentru filiera, profilul, specializarea sau domeniul respectiv şi în limita locurilor aprobate prin planul de şcolarizare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Aproape 7.000 de elevi susţin astăzi prima probă din cadrul evaluării naţionale.
 Vizualizări articol: 1226 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Aproape 7.000 de elevi susţin astăzi prima probă din cadrul evaluării naţionale0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei