Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 25 iun 2013 - Anul XVIII, nr. 144 (5351)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

De Zilele Sucevei

Profesorii s-au dat în spectacol la Admiral Cetate. Şi ce spectacol...

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

În timp ce Alex Velea cânta pentru o mare de oameni, la Iulius Mall, duminică seară, la Cetate, pe terasa Admiral, într-un cadru mai restrâns, cu câteva sute de spectatori, un profesor de matematică şi mai mulţi profesori de muzică au făcut un spectacol de excepţie, pentru toţi cei care au ales să-şi petreacă în această locaţie cea de-a treia seară a Zilelor Sucevei şi care nu au regretat absolut deloc că au făcut această alegere.

Profesorul de matematică se numeşte Walter Ghicolescu, este din Constanţa şi este un cunoscut cântăreţ de folk printre iubitorii genului, care a cântat şi în Cenaclul Flacăra.

Walter, cel mai bun profesor de matematică dintre folkişti sau cel mai bun folkist dintre profesorii de matematică - aşa cum îi place să spună, a găsit formula cu care, mai bine de o oră, a reuşit să trezească nostalgii printre spectatori, iar la multe piese chiar să cânte alături de publicul de pe terasa Admiral. Cu fragmente de poezii strecurate printre piesele sale, cu o chitară şi o muzicuţă, profu' de mate' a avut o prestaţie de 10 cu plus în catalogul evenimentului de duminică seară.

Spectatorii erau deja încălziţi de o altă voce de excepţie, semifinalist al ediţiei din 2011 a concursului Vocea României, Lucian Darie, şi acesta profesor de muzică, la Piatra Neamţ.

Chiar dacă nu a câştigat concursul difuzat de Pro TV, Lucian a fost duminică seară „vocea Sucevei”, bisurile cerute de spectatori ţinându-l pe scenă zeci de minute pe profesorul de muzică de la Neamţ.

 

Ţineţi minte aceste două nume: Eduard Hanuseac şi Andreea Chisăliţă

Unul dintre organizatorii evenimentului de la Terasa Admiral, Cornel Grosar, a avut inspiraţia de a chema în „pauzele” profesorilor şi doi elevi, care au captat atenţia tuturor spectatorilor de pe terasa de la Cetate. Primul pe scenă a fost un adolescent în vârstă de 13 ani, Eduard Hanuseac, din municipiul Suceava, un copil care are acasă camera plină de premii obţinute la concursurile şi festivalurile de muzică şi care, luna viitoare, va reprezenta judeţul la faza naţională a concursului Mamaia Copiilor.

Eduard a cântat una dintre piese acompaniat la chitară chiar de Lucian Darie, care l-a aplaudat şi felicitat pe elevul de numai 13 ani, a cărui voce a fost recompensată şi cu aplauzele la unison ale tuturor celor prezenți.

A fost invitată pe scenă apoi o altă adolescentă, Andreea Chisăliţă, în vârstă de 15 ani, care a cântat mai multe melodii de muzică populară, impresionând audienţa cu vocea ei de aur şi cu prestaţia scenică. Andreea are de asemenea numeroase premii câştigate, unul dintre cele mai recente fiind marele premiu la Festivalul „Cântecele Neamului”.

 

Maraton de muzică bună şi voci una şi una

Era aproape de miezul nopţii când pe scena de la Admiral Cetate au intrat membrii trupei Artis Band (Andrada Elena, Alex Toma, Tibi Băncilă, Eduard Hîncu, Dan Saghin, Daniel Dragomirescu, Alex Stehniov), o formaţie alcătuită în mare majoritate din absolvenţi ai Universităţii de Arte de la Iaşi, profesori la Colegiul de Artă din Suceava.

Au cântat şi încântat cu tot felul de hituri, româneşti, dar şi internaţionale, din mai multe genuri muzicale, reuşind să satisfacă gusturile tuturor spectatorilor pentru care un concert de folk de aproximativ o oră, aşa cum era anunţat iniţial, s-a transformat într-un maraton de muzică bună şi talente cu carul adunate pe terasa Admiral de la Cetatea de Scaun, show-ul terminându-se târziu în noapte.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Profesorii s-au dat în spectacol la Admiral Cetate. Şi ce spectacol....
 Vizualizări articol: 1711 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Profesorii s-au dat în spectacol la Admiral Cetate. Şi ce spectacol...3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei