Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 25 iun 2013 - Anul XVIII, nr. 144 (5351)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Procesiunea de Sânziene

Cerşetori voiajori, unii cu false handicapuri, ridicaţi cu duba Jandarmeriei dintre enoriaşi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Numărul foarte mare de oameni ajunşi la Suceava la procesiunea Sfântului Ioan cel Nou de la Suceava a atras, ca în fiecare an, şi numeroşi cerşetori, foarte mulţi din alte judeţe. Aceştia intră în categoria cerşetorilor voiajori, care se deplasează în diferite localităţi, la evenimentele care adună un număr mare de oameni şi unde au şansa de a aduna sume importante.

Jandarmii care au acţionat ieri în zona Mănăstirii „Sf. Ioan cel Nou” şi pe traseul pe care s-a desfăşurat procesiunea de pe străzile Sucevei au avut ca misiune principală depistarea cerşetorilor care stârnesc mila oamenilor prin false handicapuri, dar şi a celor foarte insistenţi, care deranjează mulţimea.  

Maiorul Bogdan Cornaci, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Suceava, a precizat că „au fost depistate, îndepărtate din zonă şi amendate persoane din Buzău, Botoşani, Dorohoi, Hârlău sau Paşcani care apelau la mila publicului. Sancţiunile noastre s-au îndreptat spre cerşetorii care mimau false handicapuri şi spre cei care agasau publicul prin insistenţa lor”.

Printre cei amendaţi de jandarmi se numără şi un tânăr în vârstă de 26 de ani, din Hârlău - Iaşi, recidivist condamnat pentru furturi, care cerşea cu o mână ascunsă în mânecă şi cerea bani pentru cu copil bolnav, fără a avea documente doveditoare în acest sens. Jandarmii l-au monitorizat pe acesta deoarece aveau suspiciunea că ar putea folosi cerşetoria ca pretext pentru furt. Până la urmă, acesta a scăpat doar cu o amendă de 200 de lei pentru cerşetorie. Aceeaşi sancţiune a încasat-o şi concubina sa, o femeie în vârstă de 33 de ani.

Jandarmii au precizat că faţă de anii anteriori numărul de cerşetori a fost ceva mai scăzut şi majoritatea dintre ei, deja cunoştinţe vechi de-ale oamenilor legii, s-au ferit în a mima false handicapuri.  

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cerşetori voiajori, unii cu false handicapuri, ridicaţi cu duba Jandarmeriei dintre enoriaşi.
 Vizualizări articol: 2482 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 5 voturi
Cerşetori voiajori, unii cu false handicapuri, ridicaţi cu duba Jandarmeriei dintre enoriaşi5.055

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei