Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 13 iun 2013 - Anul XVIII, nr. 134 (5341)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Demersuri comune

Zona policentrică Suceava – Botoşani, o alternativă la Zona Metropolitană Iaşi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Autorităţile locale din municipiul Suceava doresc să pună la punct o strategie comună cu colegii de la Botoşani pentru a pune bazele unei dezvoltări policentrice.

„Prin dezvoltarea unei zone policentrice pe axa Suceava-Botoşani, între cele două zone metropolitane, vom face o contrapondere la Zona Metropolitană Iaşi şi vom avea aceleaşi argumente de eligibilitate pentru atragerea de fonduri europene pentru finanţare de proiecte în exerciţiul financiar viitor”, a declarat primarul Ion Lungu.

Zona policentrică de dezvoltare Suceava – Botoşani ar urma să aibă o populaţie de aproximativ 400.000 de locuitori, aproximativ egală cu cea din zona metropolitană Iaşi, iar finanţările oferite de Uniunea Europeană vor ţine cont şi de acest criteriu.

„În exerciţiul financiar 2014-2020 al Uniunii Europene vor avea prioritate la finanţare entităţile în funcţie de dimensiunea teritorială şi de populaţie, iar în actualele condiţii, Zona Metropolitană Iaşi are cele mai multe şanse să atragă fondurile europene puse la dispoziţie”, a completat edilul Sucevei.

Toate detaliile acestei colaborări dintre Suceava şi Botoşani vor fi puse la punct mâine, când primarii celor două oraşe reşedinţă de judeţ, Ion Lungu şi Ovidiu Portariuc, vor avea o întâlnire pe această temă. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Zona policentrică Suceava – Botoşani, o alternativă la Zona Metropolitană Iaşi.
 Vizualizări articol: 3442 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.20/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.2 din 5 voturi
Zona policentrică Suceava – Botoşani, o alternativă la Zona Metropolitană Iaşi4.255

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Zone policentrice trimis de
(13 iun 2013, 12:10:28
Una dintre priorităţile Uniunii Europene este promovarea dezvoltării teritoriale policentrice şi echilibrate, o mare atenţie acordându-se dimensiunii teritoriului şi mărimii populaţiei.Între Suceava şi Botoşani au mai fost discuţii de asociere pentru susţinerea Aeroportului „Salcea”, cele două capitale de judeţ aflându-se la o distanţă de doar 35 de kilometri.De asemenea au fost propuneri ca Teatrul si Filarmonica din Botosani sa aiba stagiuni duble in cele doua resedinte de judet.Dezvoltarea policentrică este un concept relativ nou pentru România. Suceava este denumita pol de dezvoltare urbana.
2.   Zona epicentrica trimis de
(13 iun 2013, 12:38:40
Pe langa zona policentrica o mare atentie se da zonei epicentrice de pe esplanada centrala.Aceasta zona este numita pol de dezvoltare terasat umbrelos.
3.   Bravo! Asa da! trimis de
(13 iun 2013, 12:46:31
Regionalizarea trebuie sa fie preocuparea primordiala pentru cei care diriguiti destinul acestei zone!

4.   Rau am ajuns.... trimis de
(13 iun 2013, 13:09:08
Din pacate, Suceava a ajuns sa mearga la Botosani sa se roage de ei sa formam o zona, pompos numita "policentrica".
De altfel e logic. Pt cine nu a fost in ultimul timp la BT, ii recomand o vizita in acest oras. Iata cateva diferente usor constatabile: in centrul BT e o zona pietonala IMPECABILA. Multa verdeata, cladiri istorice renovate, etc. In SV avem cimitirul. Ca asa arata din GOOGLE maps pseudo esplanada centrala.
Apoi parcul din BT e deosebit. Alei frumos amenajate cu mult bun gust facute, copaci, lac, etc. La noi, din parcul de la Universitate 50% a fost distrus, disparand cu desavarsire.
Cum s- ajuns aici? Simplu. La BT au venit fonduri europene pe proiecte viabile, la noi Lungu a bagat bani in proiecte moarte din fasa. Managmentul deosebit al lungului e insa apreciat din motive necunoscute de suceveni, care pentru un mic si-o bere il voteaza.
5.   Rusine suceava si cei ce o conduc trimis de
(14 iun 2013, 09:01:58
Daca acu 20 ani orasul era o "bijuterie"acum este o "ruina"dar d-lor din masinile lor luxoase achizitionate pe banii contribuabililor nu vad si nu le pasa,important este sa-si sporeasca lor averile cu vile si masini scumpe,ca doar n-ar sa fie primari pe viata,s-or destepta si sucevenii astia odata.In alegeri toti promit iar dupa ce isi vad de viloicele lor si acolitilor.Daca esti pieton n-ai pe unde sa calci ca peste tot numai hartoape.Adevarat este ca ne-au luat-o botosanii inainte,cinste lor.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei