Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 13 iun 2013 - Anul XVIII, nr. 134 (5341)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Şcolii Gimnaziale „Dimitrie Păcurariu” Şcheia i-a fost acordat un premiu Internaţional în ecologie

În data de 5 iunie 2013 a avut loc acordarea premiilor în cadrul Programului International Young Reporters for the Environment (YRE).

România a fost reprezentată de doi elevi: Andrei Hlămagă din Şcheia, Suceava, la categoria „Articole”, vârsta 11 – 14 ani, şi, la categoria de vârstă 15 – 18 ani, Emanuela Popa din Bacău.

În comunicatul de presă al Centrului Carpato – Danubian de Geoecologie din România se precizează că la secţiunea „Water”, a participat „spionul de mediu” Andrei Hlămagă de la Şcoala Gimnazială „Dimitrie Păcurariu” Şcheia, cu articolul Scheianul – A Polluted Stream (Şcheianul – un pârâu poluat), obţinând locul al II - lea, pe primul loc situându-se o elevă din Cipru.

Articolul realizat a avut ca sursă de inspiraţie Proiectul Pârâul Şcheianul – un pârâu poluat, cu care elevii din şcoală au participat la Concursul judeţean de proiecte şcolare, desfăşurat în luna iunie 2012, iniţiat de Garda Naţională de Mediu – comisariatul Regional Suceava, unde au obţinut premiul I. Prin acest proiect, cei 22 de elevi, împărţiţi în mai multe echipe, au identificat o problemă reală de mediu din comuna lor, problemă pe care au încercat să o soluţioneze.

Prin parteneriatele încheiate în cadrul proiectului am sensibilizat şi alte instituţii ale statului cu privire la includerea în bugetul propriu a sumelor pentru investiţii, pentru lucrări de decolmatare şi regularizare a pârâului, precum şi pentru creşterea semnificativă a gradului de instruire a autorităţilor în legătură cu atragerea de fonduri pentru infrastructura necesară şi pentru întocmirea de proiecte şi managementul acestora.

În cadrul proiectului am evaluat nevoile comunei Şcheia privind calitatea şi sistemele de distribuţie a apei potabile, racordarea tuturor cetăţenilor la reţeaua oraşului Suceava, sistemele de canalizare şi epurare a apei uzate şi raportul preţ / calitate.

Prin acest proiect cei 22 de elevi au dorit să crească gradul de participare, de implicare şi de educare a tuturor cetăţenilor comunei.

Proiectul a fost susţinut şi de Primăria comunei Şcheia, prin domnul primar Vasile Andriciuc, care s-a bucurat de ideea noastră spunând că va încerca să implementeze un proiect de transformare a pârâului Şcheianul şi a Cetăţii Şcheia într-un parc de agrement, prin regularizarea cursului pârâului şi prin amenajarea acestor zone care ar putea deveni o oază de linişte şi aer proaspăt la poalele cetăţii medievale din Şcheia.

 

Alina Faur, Palatul Copiilor Suceava
(clasa a VII – a, Şcoala Gimnazială „Dimitrie Păcurariu” Şcheia)
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Şcolii Gimnaziale „Dimitrie Păcurariu” Şcheia i-a fost acordat un premiu Internaţional în ecologie.
 Vizualizări articol: 12060 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Şcolii Gimnaziale „Dimitrie Păcurariu” Şcheia i-a fost acordat un premiu Internaţional în ecologie0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei