Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 13 iun 2013 - Anul XVIII, nr. 134 (5341)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Salvaţi Copiii

Campionat de fotbal între licee, organizat în scop caritabil

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În sala de sport a Liceului cu Program Sportiv Suceava va avea loc, sâmbătă, 15 iunie, începând cu ora 10:00, Campionatul de fotbal între licee, eveniment caritabil iniţiat de Salvaţi Copiii – filiala Suceava. Obiectivul acestei competiţii este strângerea de fonduri pentru proiectul CASA (Construim, Asistăm Social, Acționăm), mai concret construirea unei case pentru o familie nevoiaşă din localitatea Liteni. Accesul la eveniment pentru sucevenii care doresc să susțină echipa favorită și să contribuie la strângerea de fonduri necesare pentru construirea locuinței destinate familiei Pascariu din Liteni se face contra unei donații de trei lei.

 

Meciuri de fotbal între licee

Evenimentul caritabil de sâmbătă este organizat de Salvați Copiii - filiala Suceava, în parteneriat cu TuSiRomania, Asociația Județeană Sportul Pentru Toți (AJSPT), Liceul cu Program Sportiv, Inspectoratul pentru Situații de Urgență ”Bucovina”, Inspectoratul de Jandarmi Județean, Colegiul Național ”Ștefan cel Mare”, Colegiul Național ”Petru Rareș”, Colegiul Economic ”Dimitrie Cantemir” și Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară. În cadrul competiţiei vor fi meciuri de fotbal între echipele elevilor de la Colegiul Național ”Ștefan cel Mare”, Colegiul Național ”Petru Rareș”, Colegiul Economic ”Dimitrie Cantemir” și Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară. Alegerea echipelor care participă la competiție este rezultatul unui sondaj de opinie realizat de către TuSiRomania, în perioada 23 aprilie – 1 mai, prin care elevii liceelor sucevene au fost invitați să participe la organizarea evenimentului, votând sportul care consideră că va avea cea mai mare participare și cei mai mulți susținători. Sportul cu cele mai multe voturi (fotbalul) și liceele cu cei mai mulți votanți sunt cele care susțin evenimentul.

 

Meci demonstrativ între pompieri şi jandarmi

Camelia Iordache, preşedinta Salvați Copiii - filiala Suceava, ne-a spus că Proiectul CASA beneficiază de participarea voluntarilor de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „Bucovina” Suceava care, în cadrul evenimentului caritabil, vor susține un meci demonstrativ, împreună cu colegii de la Inspectoratul de Jandarmi Județean. Asistența medicală va fi asigurată de către ISU „Bucovina” Suceava, printr-un echipaj SMURD, iar arbitrarea meciurilor și premierea vor fi susținute de AJSPT Suceava și arbitrii Marius Antonescu și Robert Sroder.

 

Locuiesc într-o casă dărăpănată din chirpici

„Proiectul CASA (Construim, Asistăm Social, Acționăm) s-a născut ca o continuare firească a intervenției organizației, în care familia Pascariu, din Liteni, a avut calitatea de beneficiar. În prezent, locuința are o suprafață ce nu depășește 30 de metri pătraţi și este alcătuită din două camere, un hol de intrare și o bucătărie”, a explicat Camelia Iordache. Locuința familiei Pascariu este făcută din chirpici şi calaburi și nu asigură nici măcar condițiile minime de locuit, reprezentând un pericol real pentru familie, datorită riscului de a se dărâma. Cu toate acestea, Marcela Pascariu, mama celor patru copii, face tot ceea ce este posibil pentru ca aceștia să meargă la școală și să nu simtă diferența dintre ei și ceilalți copii – le asigură rechizite, îmbrăcăminte decentă și curată.

 

Alăturați-vă și sprijiniți proiectul CASA

Obiectivul proiectului CASA este de a asigura familiei Pascariu un spațiu de locuit sigur și care să ofere condiții minime de învățare pentru copii. „Ne-am propus ca, prin muncă voluntară, să construim două camere (una pentru băieți), o bucătărie și o baie. Pentru atingerea acestui obiectiv avem nevoie de resurse materiale (materiale de construcții) și financiare care vor fi utilizate pentru construcție”. „În prezent dispunem de suma de 10.646,40 lei, donații în materiale de construcții – OSB de la EGGER Rădăuți, uși de interior și exterior și se va asigura betonul necesar pentru fundație. Pentru a putea construi locuința, estimăm că este necesară suma de 44.000 lei (aproximativ 10.000 euro)”, este de părere Camelia Iordache.

Dacă doriți să vă alăturați și să sprijiniți proiectul (cu bani sau materiale de construcții), persoanele de contact sunt Mircea Petriuc – coordonator proiect, Lena Ailincă – asistent social, tel: 0230 525 559, email: suceava@salvațicopiii.ro. 

Donații se pot face și în contul IBAN RO64RNCB0234023048700001, deschis la BCR Suceava, cu mențiunea pentru proiectul CASA.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Campionat de fotbal între licee, organizat în scop caritabil.
 Vizualizări articol: 1355 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Campionat de fotbal între licee, organizat în scop caritabil5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei