Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 12 iun 2013 - Anul XVIII, nr. 133 (5340)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Excursie

În vizită la mănăstirile din Bucovina

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Sâmbăta trecută a fost o zi minunată pentru copiii care au participat, sâmbătă de sâmbătă, la catehezele de la Biserica „Sfântul Dumitru” din Suceava, cateheze susținute de tânărul preot cărturar Justinian Remus A. Cojocar.

 

După un an în care s-au ostenit cu învățătura, copiii au primit cadou la sfârșit de an şcolar o excursie la mănăstirile din Bucovina. Copiii, unii dintre ei olimpici naționali, îndrumați de pr. Justinian Remus A. Cojocar, au obținut două Premii I (la pictura de icoane și la eseu creștin) la concursurile revistei „Biserica din sufletul copilului” (editată de Mănăstirea „Sfântul Ioan cel Nou de la Suceava”) şi Premiul III, la atelierul de cruciulițe și mătănii, de la Mănăstirea Miclăușeni.

Cu sufletul copleșit de bucurie și cu inima curată, copiii, cu vârste cuprinse între 8 și 13 ani, au pornit dis-de-dimineață cu pr. Justinian în vizită la mănăstiri.

Au poposit mai întâi la Mănăstirea Humorului, ctitoria boierului Toader Bubuiog, apoi au mers la Mănăstirea Voroneț și au văzut Capela Sixtină a Orientului.

La Mănăstirea Moldovița copiii au văzut „Mărul de aur” dăruit de UNESCO, iar la Mănăstirea Sucevița s-au minunat de Tetraevangheliarele vechi de 500 de ani și de veșmintele și obiectele de cult.

Pe drumul îngust, străjuit de brazi și pășuni, microbuzul i-a dus pe copii (trecând peste Palma, unde au făcut poze și au admirat peisajul) până la Mănăstirea Putna.

Călugărul ghid de la Muzeul Mănăstirii Putna i-a captivat pe copii și le-a stârnit în inimă și-n suflet dragostea pentru țară și pentru Biserică. Pe traseul parcurs s-a înscris și vizita la Mănăstirea Sihăstria Putnei. La Chilia lui Daniil Sihastrul excursioniştii au făcut un popas pentru masă, au jucat fotbal şi au făcut mișcare în natură.

La trecerea prin Rădăuți, s-a vizitat Mănăstirea Bogdana, ctitoria lui Bogdan Întemeietorul, iar spre seară, pe drumul de întoarcere, a fost vizitată Mănăstirea Dragomirna.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului În vizită la mănăstirile din Bucovina.
 Vizualizări articol: 1436 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
În vizită la mănăstirile din Bucovina5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei