Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 12 iun 2013 - Anul XVIII, nr. 133 (5340)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Gabriel MANTA

Gabriel MANȚĂ


Freeze Gigi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Nu mi s-a părut acceptabil să întrerup seria cu Roland Garros pentru a aborda subiectul “Valiza”. Mai ales că, dacă-mi permiteţi să fiu cinic, e un subiect oarecum atemporal, cel puţin din punct de vedere al condamnatului principal. Subiectul încă suscită interes, ieri aţi putut citi aici părerea colegului de rubrică, iar în principalul cotidian de sport pe cea a lui Ovidiu Ioaniţoaia. Eu văd diferit lucrurile. Televiziunile o cotesc spre alte aspecte, gen paturi suprapuse, unii realizatori cred că şi-au muşcat buzele pentru transferul discret al lui Becali la Jilava. Pur şi simplu nu se pot obişnui cu ieşirea sa din peisaj, în loc de tricouri cu “Free Gigi” ar trebui să îmbrace unele cu “Freeze Gigi”, adică să-l congeleze pe Gigi ca să beneficieze de el şi generaţiile viitoare, ca într-una dintre melodiile de început ale celor de la trupa Taxi, “Criogenia salvează România”. Ca să închei cu Gigi Becali, care nu ştie ce să mai facă, la cine să se roage pentru graţiere sau întrerupere de pedeapsă, mi se pare că atitudine mai demnă a avut vărul său Ioan Becali, altfel un personaj mult mai puţin frecventabil, care a scos fraza aia memorabilă cu puşcăriile care sunt pentru oameni, nu pentru girafe.

Atunci, în 2008, scriam aşa într-un articol intitulat „Am scris pe bune. Mă premiază cineva?”: „Acordarea unor foloase pentru îndatoriri normale creează un orizont de aşteptare deformat. Dacă şeful te laudă că într-o dimineaţă ploioasă ai ajuns la timp la serviciu, data viitoare te vei simţi nedreptăţit dacă el va ignora acest lucru. […] Particularizând pentru fotbal, în cazul proliferării acestei practici, o echipă nemotivată la final de stagiune, presupunând că nu va fi ofertată de terţi, se va răzbuna pe “zgârciţi” făcând deliberat pârtie adversarului. Bineînţeles, următorul pas este premierea arbitrului pentru a fluiera, chipurile, corect. La fel, pentru că a scris o cronică imparţială, şi ziaristul poate pretinde bani de-o ciungă!” După 5 ani, 5 judecători au căzut toţi de acord că a fost vorba despre o infracţiune şi au hotărât în consecinţă. În toţi aceşti ani în care Becali susţinea sus şi tare că premierea nu e mită, nimănui nu i-a trecut prin cap să-i deschidă DEX-ul la pagina în care figurează cuvântul MITĂ: „sumă de bani sau obiecte date ori promise unei persoane, cu scopul de a o determina să-și încalce obligațiile de serviciu sau să le îndeplinească mai conștiincios”! Să nu ne mai mirăm, aşadar, de unanimitatea completului de judecată. Iar în ce priveşte regulamentul UEFA, există un pasaj în care se pomeneşte clar că un club nu trebuie să fie implicat în influenţarea rezultatului altui meci. Şi aici ajungem la legătura dintre Becali şi Steaua. Despre asta, vineri.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Freeze Gigi.
 Vizualizări articol: 1413 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Freeze Gigi0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei