Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 12 iun 2013 - Anul XVIII, nr. 133 (5340)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Controale

Comercianţii de mici şi alte preparate din carne de la Zilele Sucevei, verificaţi de DSP

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Comercianţii de mici şi alte preparate din carne care vor fi prezenţi în perioada 21-24 iunie la Zilele Sucevei vor fi verificaţi cu atenţie de angajaţii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Suceava. Directorul instituţiei, dr. Ludovic Abiţei, a informat că inspectorii sanitari au ordin să controleze calitatea produselor alimentare puse în vânzare la tarabe, în special a celor din carne, şi a avertizat că eventualele nereguli vor fi sancţionate.

„Vom avea două echipe în teren care vor verifica în permanenţă, pe toată durata  manifestărilor, toţi comercianţii de produse alimentare, în special de mici şi alte preparate din carne. Vom urmări dacă au documente de provenienţă, echipamente profesioniste, dar şi cum prepară şi păstrează alimentele puse în consum”, a spus şeful DSP Suceava.

Dr. Ludovic Abiţei a adăugat că cea mai mare problemă pe linie de igienă sanitară, întâlnită în fiecare an la Zilele Sucevei, este lipsa apei curente la tarabe, în ciuda legislaţiei din domeniu. El a arătat că organizatorii ar trebui să le asigure comercianţilor posibilitatea racordării la apă curentă, aprovizionarea de la o sursă de apă putându-se realiza foarte simplu, cu ajutorul unor furtunuri. „În fiecare an, comercianţii îşi aduc apă de undeva, o depozitează şi apoi o folosesc, deşi legea spune că trebuie să aibă sursă de apă potabilă. Ei folosesc în general farfurii şi tacâmuri de unică folosinţă, însă au nevoie de apă ca să se spele pe mâini, să cureţe ustensilele, mesele sau grătarul”, a completat medicul.

Şeful DSP Suceava a precizat că altă problemă întâlnită de obicei la Zilele Sucevei o reprezintă lipsa cursurilor de igienă la angajaţii de la tarabe, aşteptându-se ca neregulile pe această linie să apară şi în acest an.

„Este veşnica problemă a fluctuaţiei de personal. Nu toţi angajaţii sunt calificaţi, ceea ce înseamnă că nu ştiu să manipuleze alimentele, existând riscul unor îmbolnăviri. Vom vedea la faţa locului cum se pot remedia toate aceste neajunsuri”, a subliniat şeful DSP Suceava. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Comercianţii de mici şi alte preparate din carne de la Zilele Sucevei, verificaţi de DSP.
 Vizualizări articol: 1247 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Comercianţii de mici şi alte preparate din carne de la Zilele Sucevei, verificaţi de DSP5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei