Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 12 iun 2013 - Anul XVIII, nr. 133 (5340)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

„Am văzut şi acum știm!”- experiențe din cadrul proiectului Comenius

Educația a stat întotdeauna la baza unei societăți care își propune să avanseze prin prisma tinerei generații. Deoarece principiile liceenilor sunt încă în concordanță cu valorile autentice, în perioada 31 mai - 5 iunie 2013, trei eleve ale Colegiului Național „Mihai Eminescu” Suceava (Alexandra Coruț, Loredana Bertișan și Raluca Leonti), îndrumate de către doamnele profesoare Irina Melisch, Rahila Cușnir și Felicia Vranău, au participat la vizita de lucru din Mering, Germania, din cadrul proiectului internațional Comenius „To see is to know. All our destinations.”

Proiectul reunește elevi și profesori din Germania, Norvegia, Polonia, România, Spania și Turcia și se bazează pe principiile educației nonformale, elevii având posibilitatea să vadă, să cunoască şi astfel să își dezvolte abilitățile.

În ce a constat vizita de lucru de la Mering? Elevii și profesorii au fost implicați în activități comune atât în școală, cât și în afara ei. Împreună am vizitat cele mai importante obiective turistice. Castelul Linderhof care a aparținut lui Ludovic al II-lea, bisericile cu o arhitectură impresionantă precum Rottenbuch, cartierul Fuggerei, cartier în care cu anumite condiții poți locui cu 0,88 eurocenți pe an, Olympiaturm din care poți vedea întreg orașul Munchen, Nymphenburg castle, The King’s Square, Residenz, New Town Hall, unde la ora douăsprezece am asistat la „spectacolul” păpușilor de porțelan, au fost doar câteva dintre locurile pe care le-am marcat în itinerariul nostru. Nici faimoasa alee de magazine „Marienplatz” nu a rămas în afara programului nostru, deoarece și acolo ne-am petrecut câteva ore, la cumpărături.

De asemenea, am cunoscut sistemul educațional din Bavaria și datorită faptului că în cadrul acestui proiect ne-am întâlnit cu elevi din mai multe colțuri ale lumii, am avut posibilitatea să ne împărtășim ideile și să realizăm diferite comparații cu privire la acest subiect.

În plus, această experiență ne-a ajutat pe noi, ca elevi, să ne îmbunătățim abilitățile de comunicare în limba engleză și să realizăm că diversitatea este principalul atu în construirea unei culturi generale bogate.

Așadar, prin participarea la proiectul internațional Comenius „Too see is to know. All our destinations”, reprezentanții Colegiului Național „Mihai Eminescu” Suceava, au reușit să acumuleze noi cunoștințe și, fără îndoială, multe amintiri frumoase.

 

Loredana BERTIȘAN

Colegiul Național „Mihai Eminescu” Suceava 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Am văzut şi acum știm!”- experiențe din cadrul proiectului Comenius.
 Vizualizări articol: 10561 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
„Am văzut şi acum știm!”- experiențe din cadrul proiectului Comenius5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei