Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 12 iun 2013 - Anul XVIII, nr. 133 (5340)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

La a VIII-a ediţie

15 premii, adjudecate de elevii din judeţ la Concursul de Matematică „Acolada”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Pe data de 8 iunie a avut loc, la Bogdăneşti, cea de a VIII-a ediţie a Concursului Interjudeţean de Matematică „Acolada”, competiţie adresată elevilor din clasele IV-VIII din mediul rural. La concurs au participat 137 de elevi din 20 de localităţi ale judeţelor Botoşani, Bacău şi Suceava, acesta desfăşurându-se în parteneriat cu Colegiul Naţional „Ştefan cel Mare” Suceava.

Potrivit organizatorilor, „şi aceasta a fost o ediţie reuşită, premiile şi menţiunile, în număr de 70, au fost câştigate de concurenţi din toate cele trei judeţe participante”.

Elevii din judeţul Suceava au câştigat cinci premii I, cinci premii II, cinci premii III şi 49 de menţiuni. „Acest fapt dovedeşte buna pregătire a elevilor care s-au întrecut pentru premii considerabile. Subiectele pentru concurs au fost asigurate de un colectiv de cadre didactice din Suceava, condus de directorul CN <Ştefan cel Mare>, prof. Dan Popescu”, au mai menţionat organizatorii.

Au fost premiaţi primii şapte elevi de la fiecare an de studiu, iar elevul cu cel mai mare punctaj, Andrei Cristian Airinei (clasa a IV-a) din Bogdăneşti, notat cu punctaj maxim, a primit un premiu special de 300 de lei, oferit de Primăria Bogdăneşti. Ca şi la celelalte şapte ediţii ale concursului, premiile au fost asigurate de firma Dedeman, ajutorul acesteia fiind de peste 9.000 de lei.

 

Laureaţii judeţului Suceava

La clasa a IV-a, premiul I i-a revenit lui Andrei Cristian Airinei din comuna Bogdăneşti, premiul al II-lea a fost câştigat de Alexandru Ştefăniţă Miron (Boroaia), iar premiul al III-lea a fost adjudecat de Cipriana Ciubotariu (Horodniceni).

La clasa a V-a, premiul I a fost obţinut de Daniel Todaşcă din Coşna, premiul al II-lea - Vasile Lucian Alexiu din Bogdăneşti, iar premiul al III-lea a mers către Cătălin Parascan din Arbore.

La clasa a VI-a, Diana Maria Bilan (Bucşoaia) a obţinut premiul I, Cristian Ou (Râşca) a primit premiul al II-lea, iar Ionuţ Sopon (Bogdăneşti) şi-a adjudecat premiul al III-lea. 

La clasa a VII-a, premiul I i-a revenit elevei Camelia Elena Tîrnovan din Cornu Luncii, premiul al II-lea a mers către Marian Jijie (Dumbrăveni), iar premiul al III-lea a fost câştigat de Cosmin Avram (Arbore).

La clasa a VIII-a, câştigătorii au fost următorii: Bianca Holban (Cornu Luncii) - premiul I, Sebastian Sandu (Vadu Moldovei) - premiul al II-lea şi Georgiana Ciobica (Arbore) – premiul al III-lea.

 

Autorul de manuale Artur Bălăucă a oferit cărţi participanţilor

La festivitatea de premiere a fost prezent şi inspectorul şcolar general, prof. Gheorghe Lazăr, care i-a felicitat pe premianţi şi i-a încurajat pe cei care au fost mai puţin inspiraţi la această competiţie.

Organizatorul concursului, prof. Vasile Solcanu, a precizat: „În desfăşurarea concursului s-a implicat şi Editura Taida din Iaşi, care a oferit cărţi pentru majoritatea concurenţilor. Aceasta a fost reprezentată de celebrul autor de manuale şi culegeri de probleme Artur Bălăucă, însoţit de coautorul Gabriel Mîrşanu, profesor la Liceul de Informatică <Grigore Moisil> din Iaşi. Toate cadrele didactice amintite mai sus sunt membri ai Societăţii de Ştiinţe Matematice din România, iar majoritatea au făcut parte din Comisia Naţională de Organizare a Olimpiadei de Matematică. Aceasta prezenţă selectă este posibilă şi datorită valorii concurenţilor, care sunt multipli laureaţi ai concursurilor şi olimpiadei de matematică”. Potrivit prof. Vasile Solcanu, costurile acestei ediţii au depăşit 10.000 de lei.

În organizarea concursului, alături de prof. Vasile Solcanu, s-a mai implicat şi directorul Şcolii Gimnaziale Nr. 1 Bogdăneşti, prof. Gabriel Beraru. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 15 premii, adjudecate de elevii din judeţ la Concursul de Matematică „Acolada”.
 Vizualizări articol: 1505 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 1 vot
15 premii, adjudecate de elevii din judeţ la Concursul de Matematică „Acolada”4.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei