Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 10 iun 2013 - Anul XVIII, nr. 131 (5338)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Parteneriat benefic

Maşină de pompieri, donată de elveţieni autorităţilor din Crucea

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Comuna Crucea a fost sâmbătă în sărbătoare, în ciuda ploii mocăneşti care a căzut aproape toată ziua. Şi cum nimeni nu s-a speriat de câţiva stropi de ploaie, primirea unei maşini de pompieri din partea partenerilor elveţieni, cu care reprezentanţii comunei Crucea colaborează de mai mulţi ani, a fost marcată aşa cum se cuvine.

Ceremoniile s-au derulat în centrul comunei Crucea, iar înainte de slujba religioasă în faţa invitaţilor şi a celor prezenţi au apărut trei maşini de pompieri. Una dintre acestea va rămâne la Crucea pentru a deservi comunitatea locală în caz de necesitate, iar celelalte două au plecat la Deda şi Oneşti, alte două localităţi din România cu care există încheiate parteneriate de către asociaţia Operation Village Roumains, condusă de Pascal Praz.

Cheia maşinii de pompieri marca Iveco, donată de autorităţile din Moutier, a fost înmânată de ambasadorul Elveţiei la Bucureşti, Excelenţa Sa Jean-Hubert Lebet, invitatul special al acţiunii de sâmbătă.

„Este un lucru extraordinar ce se petrece, iar faptul că o parte dintre cetăţenii elveţieni au contribuit cu bani din bugetul propriu, au pierdut timp şi s-au implicat în această acţiune nu poate fi decât lăudabil. E pentru prima dată când Guvernul susţine acest tip de acţiune, dar vreau să salut iniţiativa prietenilor mei din Elveţia care au avut această idee”, a arătat Jean-Hubert Lebet.

La rândul său, primarul din Crucea, Dorin Rusu, a ţinut să le mulţumească tuturor celor care au donat maşina de pompieri. După cum au remarcat şi specialiştii de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Suceava prezenţi sâmbătă la Crucea, maşina este una adaptată condiţiilor zonei. Mai exact, este vorba de o maşină de dimensiuni mai mici, care poate ajunge mai lesne pe drumurile de munte înguste din Crucea.

Mai trebuie spus că maşina donată de elveţieni are şi un modul de descarcerare, iar pompierii civili de la Crucea urmează să fie instruiţi de specialiştii de la ISU Suceava pentru a folosi echipamentul primit.

„Nu este pentru prima dată când colaborăm foarte bine cu partenerii noştri din Elveţia. Anul trecut, de exemplu, am primit un generator, o scară pentru intervenţii şi trei rânduri de echipament. Parteneriatul nostru nu se va încheia aici, iar anul viitor urmează să primim o a doua maşină de pompieri complet echipată şi utilată”, a arătat primarul Dorin Rusu.

Între timp, la Crucea au demarat şi lucrările pentru ridicarea unei remize de pompieri, iar autorităţile locale speră ca totul să fie finalizat până cel mai târziu la mijlocul lunii iulie.

Un mare merit în acest parteneriat l-a avut Francisc Giurgiu, omul de legătură dintre români şi elveţieni, dar şi preşedintele comitetului de prietenie Moutier – Chiril (Crucea) Roland Merillat. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Maşină de pompieri, donată de elveţieni autorităţilor din Crucea.
 Vizualizări articol: 1353 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
Maşină de pompieri, donată de elveţieni autorităţilor din Crucea5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei