Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 10 iun 2013 - Anul XVIII, nr. 131 (5338)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Examen național

Peste 6.500 de elevi suceveni intră, de astăzi, în febra examenului de bacalaureat

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Emoțiile absolvenților ciclului liceal care s-au înscris pentru a susține bacalaureatul în sesiunea de vară a examenuluiîncep astăzi, odată cu proba de debut, cea de testare a competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română.

Din cei 6.531 de elevi care vor susține probele de bacalaureat în următoarea perioadă, 5.674 s-au înscris pentru a participa la prima probă a examenului maturității. Parte dintre candidații care au participat și au fost respinși la sesiunile de bacalaureat organizate în anii trecuți au solicitat recunoașterea probelor de evaluare a competențelor lingvistice susținute în respectivele sesiuni.

Proba de testare a competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română se va desfășura în perioada 10-12 iunie, cu începere de la ora 9.00.

Un elev care nu se prezintă la probele orale poate participa la probele scrise, însă nu poate promova examenul de bacalaureat.
Subiectele pentru probele de evaluare a competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română au un grad de complexitate care să permită tratarea lor în maximum 10-15 minute. Candidatul trebuie să extragă un bilet, fiecărui elev acordându-i-se câte 15 minute pentru pregătirea răspunsurilor, iar pentru susținerea acestora în fața comisiei, alte 10 - 15 minute. Este strict interzis accesul candidaților cu manuale, dicționare, notițe sau însemnări care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, precum și cu telefoane mobile sau cu orice mijloc electronic de comunicare. Nerespectarea acestor reguli duce la eliminarea din examen a candidatului de către președintele comisiei de examen, indiferent dacă materialele respective au fost folosite sau nu.

Rezultatul obținut de fiecare candidat la proba de evaluare a competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română nu se exprimă prin note, ci prin stabilirea nivelului de competență corespunzător: mediu, avansat și experimentat.

 

Următoarea probă e programată în perioada 12-14 iunie

În perioada 12-14 iunie va avea loc proba de evaluare a competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă (proba B), testare la care sunt așteptați nouă elevi suceveni.  Evaluarea competențelor digitale (proba D) se va desfășura în perioada 17-21 iunie (5.205 de elevi înscriși), iar evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională (proba C) între 25 și 28 iunie (5.439 de candidați). Cei mai mulți dintre absolvenții de liceu au ales să fie examinați la limba engleză (4.533 de elevi), pentru limba franceză au optat 869 de elevi, germană – 12, rusă – trei și spaniolă – 22.  

Potrivit unei situaţii întocmite de reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Suceava, din cei 7.700 de absolvenţi de liceu ai promoţiei 2013, s-au înscris pentru susţinerea bacalaureatului 5.645 de elevi, 2.055 de absolvenţi alegând să nu susţină examenul. În plus, 885 de absolvenţi ai promoţiilor anterioare vor fi evaluaţi în prima sesiune a examenului de bac. Bacalaureatul din acest an va fi susţinut în 21 de centre de examen.

La nivel național, pentru susținerea examenului național de bacalaureat în sesiune iunie-iulie 2013, s-au înscris 187.898 de elevi, repartizați în 585 de centre de examen. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peste 6.500 de elevi suceveni intră, de astăzi, în febra examenului de bacalaureat.
 Vizualizări articol: 987 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Peste 6.500 de elevi suceveni intră, de astăzi, în febra examenului de bacalaureat5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei