Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 10 iun 2013 - Anul XVIII, nr. 131 (5338)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Politic

Balan: Modificările aduse Legii referendumului arată dispreţul USL faţă de popor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Vicepreşedintele regional al PDL, deputatul de Suceava Ioan Balan, consideră că modificările aduse de către „monstruoasa majoritate a USL” Legii de organizare şi desfăşurare a referendumului demonstrează dispreţul pe care liderii USL îl au faţă de poporul român.

Ioan Balan a precizat că, din păcate, opinia publică din România a fost destul de reţinută în a comenta critic aceste modificări, care, în fapt, presupun modificarea majorităţilor de validare a referendumurilor ce se vor organiza pe viitor în România, precum şi a numărului de alegători necesar pentru validarea rezultatelor acestora.

Deputatul PDL a explicat că prin modificările aduse de USL, pentru validarea rezultatelor unui referendum va fi suficient dacă a votat valid unul din patru români, iar pentru a decide este suficientă voinţa unui român din opt.

„Pentru validarea rezultatelor este suficient ca 25% dintre cetăţenii români înscrişi în listele electorale permanente să fi votat valid şi noua majoritate impusă de USL pentru decizia prin referendum este de 12,5% plus 1.    Marea mea mirare este că USL nu a decis să modifice Legea referendumului în sensul în care să fie suficient doar dacă votează numai membrii USL, căci, oricum, potrivit comportamentului antidemocratic deja demonstrat de aceştia, cealaltă parte a cetăţenilor României nu contează. Pentru USL poporul român există doar dacă este <poporul USL> şi doar dacă este de acord cu deciziile USL”, a precizat Ioan Balan.

 

Ioan Balan: Poporul şi voinţa sa nu mai contează pentru USL

Vicepreşedintele PDL a subliniat că din acest motiv, atât el, cât şi majoritatea colegilor din opoziţie au reacţionat prompt şi s-au adresat Curţii Constituţionale a României, înaintând o sesizare de neconstituţionalitate în legătură cu modificările aduse Legii Referendumului.

„Motivele de neconstituţionalitate invocate de noi sunt nenumărate şi ele vizează atât nerespectatea principiilor statului de drept, nerespectarea Constituţiei României şi a supremaţiei sale, încălcarea suveranităţii poporului român în a decide liber pentru propria soartă, precum şi nesocotirea deciziilor anterioare ale Curţii Constituţionale a României”, a declarat Ioan Balan.

El a mai spus că „deciziile pompierstice” ale USL sunt făcute strict sub impulsul momentului, de teamă că revizuirea Constituţiei României la care lucrează „pretendentul la funcţia supremă în stat”, liderul PNL, Crin Antonescu,  ar putea fi refuzată de mai mult de jumătate dintre români.

Deputatul PDL a ținut să precizeze că liderul PNL se lăuda recent că a înscris în proiectul de revizuire a Constituţiei faptul că rezultatele referendumului nu vor mai fi obligatorii pentru Parlamentul României.

„Altfel spus, poporul şi voinţa sa nu mai contează pentru USL! Contează doar ce vrea USL! Contează doar ce vrea Ponta, Antonescu, Voiculescu sau Dragnea! USL vrea să transforme instituţia referendumului într-un fard cosmetic al democraţiei româneşti, cu care se speră să păcălească partenerii europeni că în România se ţine cont de voinţa poporului”, a încheiat Ioan Balan. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Balan: Modificările aduse Legii referendumului arată dispreţul USL faţă de popor.
 Vizualizări articol: 1223 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Balan: Modificările aduse Legii referendumului arată dispreţul USL faţă de popor0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   ??? trimis de
(10 iun 2013, 16:04:33
DE CE TACE CONDUCEREA CENTRALA A PD-L/?????blaga ai coabitat cu usl??
2.   Nu zau? trimis de
(10 iun 2013, 17:03:26
Faceti votul obligatoriu ca sa va respectati electoratul...dar asta nu va convine nici voua.Ce va tot vaicariti atata?n-ati fost la putere si ati facut ce-ati poftit?Electoratul dispretuieste clasa politica fiindca este orice numai asta nu.Ar trebui sa aveti un pic de rusine....Ce veti promite data viitoare?tot minciuni?NE-AM SATURAT DE VOI!!!!!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei