Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 10 iun 2013 - Anul XVIII, nr. 131 (5338)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Ponta consideră că proiectele de investiţii sunt uneori întârziate chiar de birocraţia comunitară

Luni, 10 Iunie 2013 (17:57:58)

Proiectele de investiţii sunt uneori întârziate chiar de către regulamentele europene, care impun anumite proceduri ce nu sunt cele mai rapide, fiind astfel necesar ca toate guvernele statelor UE să lucreze şi cu reprezentanţii investitorilor pentru a reduce birocraţia, consideră premierul Ponta.

"Transparenţa este cea mai bună soluţie, dar şi o birocraţie mai puţină venită de la regulamentele europene către cele naţionale ar putea fi ceva ce cu toţii avem nevoie. Nu pot vorbi despre Germania, dar pot să presupun că toţi membrii Uniunii Europene au probleme la un anumit moment cu competitivitatea din cauza prea multor reguli şi prea multor proceduri, şi nu toate aceste proceduri sunt absolut necesare. Noi învăţăm în România să aplicăm toate regulile, dar poate învăţăm cu toţii cum să facem toate regulile europene mai favorabile pentru dezvoltarea proiectelor", a spus Ponta, aflat la Berlin, într-o conferinţă la care au participat mai mulţi oameni de afaceri germani.

El a arătat că ritmul lent al procedurilor îl determină să pună permanent presiune asupra miniştrilor, iar când ministrul delegat pentru Proiecte de Infrastructură, Dan Şova, îi transmite că este foarte optimist că va finaliza un anumit proiect într-o perioadă de un an şi jumătate, el îi cere să încheie respectivul proiect în doar trei luni, iar când răspunsul ministrului este că regulile europene impun anumite proceduri, îi cere să găsească o altă soluţie.

"Spun «fii transparent şi deschis, dar încearcă să o faci mai repede», deoarece cred că termenele bazate pe regulamentele europene nu sunt totodeauna cele mai rapide", a adăugat Ponta.

Premierul a arătat că şi structurile administrative româneşti se ascund în spatele acestor regulamente europene şi întârzie derularea proiectelor de investiţii şi a precizat că este nevoie ca guvernele UE să lucreze în acest sens şi cu reprezentanţii investitorilor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ponta consideră că proiectele de investiţii sunt uneori întârziate chiar de birocraţia comunitară.
 Vizualizări articol: 916 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ponta consideră că proiectele de investiţii sunt uneori întârziate chiar de birocraţia comunitară0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei