Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 25 mai 2013 - Anul XVIII, nr. 118 (5325)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Scandal cu iz penal

Rosal contestă rezultatul licitaţiei de salubrizare a Sucevei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Desemnarea asocierii de firme Diasil Service, Florconstruct şi Brantner Cluj drept câştigător al licitaţiei de salubrizare a Sucevei a stârnit nemulţumirea companiei Rosal, care a prestat acest serviciu în Suceava din 2004 şi până în prezent.

Oferta firmei Rosal, care era cea mai avantajoasă ca tarife la serviciile prestate, nu a fost luată în calcul la desemnarea unui câștigător, fiind descalificată deoarece, în  certificatul de atestare fiscală, figura cu datorii la bugetul de stat.

Directorul Rosal Suceava, Adrian Niculescu, a spus că a aflat cu surprindere de descalificarea ofertei lor, în condiţiile în care certificatul lor fiscal întrunea condiţiile să fie perfect valabil:

“În 2011, prin Ordonanţa de Guvern nr. 29, s-a emis un nou certificat fiscal, în care se trec atât datoriile firmei către stat, cât şi datoriile pe care firma le are de încasat de la stat. Într-adevăr, pe certificatul nostru fiscal apare o datorie de 33 de miliarde de lei vechi, dar şi faptul că noi avem de încasat 40 de miliarde lei vechi de la Primăria Suceava. Ori, dacă suma pe care o avem de primit e mai mare decât cea pe care o datorăm, certificatul fiscal este considerat valabil”.

În aceste condiţii, Rosal Grup va contesta luni rezultatul licitaţiei de salubrizare a Sucevei la Comisia Naţională de Soluţionare a Contestaţiilor (CNSC).

Directorul Rosal Suceava s-a arătat contrariat de faptul că, deşi înainte de evaluarea ofertelor depuse li s-au solicitat oficial mai multe lămuriri, nici una din întrebările la care s-a răspuns nu era legată de certificatul fiscal în baza căruia au fost descalificaţi.

 

Dosar penal pe numele celor din comisia de licitaţie

Mai mult, Rosal Grup intenţionează să deschidă dosare penale pe numele membrilor comisiei de licitaţie, considerând că atribuirea contractului de salubrizare către asocierea de firme s-a făcut în mod abuziv.

„E ceva inimaginabil să pui pe locul 1 la licitaţie o firmă care s-a prezentat cu două oferte, fapt consemnat şi în actele de desfăşurare a licitaţiei, iar pe noi să ne descalifice în baza unui certificat financiar valabil. Juriştii nostri formulează deja o plângere penală, care va fi depusă tot săptămâna viitoare”, a adăugat Adrian Niculescu.

Contestarea rezultatului licitaţiei ar putea duce chiar la reluarea sa, în funcţie de decizia CNSC.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Rosal contestă rezultatul licitaţiei de salubrizare a Sucevei.
 Vizualizări articol: 2092 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
Rosal contestă rezultatul licitaţiei de salubrizare a Sucevei5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Hop si-asa trimis de
(25 mai 2013, 12:51:27
M-am bucurat ieri degeaba ca am scapat de firma Rosal,firma lui Prigoana datorita careia orasul Suceava este printre cele mai murdare din tara.Am zis ca se va produce schimbarea atat de mult asteptata implicit saltul calitativ.Dar se pare ca nu e chiar asa usor.Analizand problema cu certificatul fiscal la bunul simt(va hotara CNSC)se pare ca Rosal are dreptate.Din moment ce ai de primit 40 miliarde de la Primaria Suceava si firma are datorii de 33 milioane certificatul fiscal pare ok.La fel si problema mentionata cu cele doua oferte prezentate de aceeasi firma este corecta.O sa vedem ce se intampla.
2.   * trimis de
(25 mai 2013, 12:56:28
... dupa cum spuneam.
3.   Insolventa Primariei trimis de
(25 mai 2013, 13:14:35
Legea insolventei primariilor a fost aprobata marti de Guvern, prin ordonanta de urgenta.Potrivit legii, daca autoritatile locale inregistreaza restante la plata de peste 120 de zile si 50% din buget, conducerea administratiei locale este obligata sa solicite insolventa.
*Primaria Suceava vrea sa imprumute 4,6 milioane euro pentru finalizarea Centrului Cultural Bucovina.
*Primăria Suceava a reuşit să obţină un credit de 12 milioane de lei (120 de miliarde de lei vechi), bani care vor fi folosiţi pentru plata datoriilor pe care SC Termica SA Suceava le are către diverşi furnizori.
*Primaria Suceava are datorii de 40 miliarde lei vechi la firma Rosal.
Am doua intrebari.Unde sunt banii de taxe si impozite ca Primaria vad ca e plina de datorii si face imprumuturi fara numar?
Din ce bani va plati primaria datoriile, imprumuturile si dobanzile aferente?Oare nu riscam sa intram in insolventa?

3.1  RE: Insolventa Primariei trimis de
(25 mai 2013, 15:39:22
Bine ar fi !

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei