Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 25 mai 2013 - Anul XVIII, nr. 118 (5325)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Din cauza vremii

Defecţiuni frecvente la camerele video de supraveghere din Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Atacul în plină zi asupra clienţilor unei terase din Suceava, cu topoare şi bâte, a scos în evidenţă unele “hibe” ale sistemului de supraveghere video montat pe străzile municipiului. Mai exact, faptul că o parte din aceste camere se defectează destul de uşor atunci când au loc fenomene meteorologice precum ploi abundente, vijelii sau căderi masive de zăpadă.

Aşa se face că evenimentul şocant petrecut miercuri, când aproximativ zece indivizi înarmaţi cu topoare şi bâte au năvălit pe terasa localului, atacând mai mulţi clienţi, nu apare în înregistrările video ale sistemului de supraveghere video, lucru care ar fi uşurat mult treaba Poliţiei în identificarea celor implicaţi.

Dacă la alte evenimente, precum accidente rutiere, imaginile surprinse de camerele video au fost transmise Poliţiei, acum sistemul de supraveghere video nu a mai avut nici o utilitate.

Conducerea Primăriei Suceava consideră însă că sistemul de supraveghere video este funcţional, dar, ca orice lucru, din când în când mai are şi mici probleme:

„Camerele video sunt funcţionale, iar pentru întreţinerea lor avem un contract de prestări servicii cu cei de la UTI Traffic Management Bucureşti. Camerele video au ieşit din garanţie, dar este un contract de întreţinere a lor. Este posibil ca în urma unor evenimente meteorologice să nu funcţioneze, dar când se constată o defecţiune este sesizată firma care se ocupă de ele şi se remediază”.

Faptul că după ploi, ninsori sau vântoase, camerele video de supraveghere au mai avut probleme a fost confirmat şi de şeful Poliţiei Locale, Viorel Horodenciuc, care a concluzionat: “Nimic nu e perfect, doar Dumnezeu!”.

Supravegherea cu camere video este un proiect în valoare de aproape 500.000 de euro, iniţiat de Primăria Suceava prin Programul Operaţional Regional, în cadrul căruia au fost achiziţionate 108 camere video, din care 72 de camere video fixe şi 36 de camere video mobile. Implementarea proiectului s-a făcut tot de către firma UTI TrafficManagement SA Bucureşti, contra sumei de 1.903.133,19 lei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Defecţiuni frecvente la camerele video de supraveghere din Suceava.
 Vizualizări articol: 2266 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 3 voturi
Defecţiuni frecvente la camerele video de supraveghere din Suceava3.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Marili rializari trimis de
(25 mai 2013, 21:49:18
Nimic din ce s-a laudat dolofanul din Areni c-a "rializat-ca za zic asa"nu functioneaza...Statia de epurare ,camerele,in centru mai multi parcheaza pe-afara decat in parcarile subterane,oul-minune-record-mo -care -nu -foloseste -la nimic se scorojeste,dar in schimb ne-a indatorat grozav la banci...Cred ca la iarna cu noua centrala il vor fugari racordatii la oala comuna cu batele ca pe aia din Humor!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei