Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 24 mai 2013 - Anul XVIII, nr. 117 (5324)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Anchetă poliţie

Au adunat peste 20.000 de euro de la amărâţii pe care i-au păcălit că îi duc în străinătate

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

61 de suceveni au depus plângeri la poliţie în ultima lună de zile, reclamând că au căzut victime reprezentanţilor unei firme care le-au promis locuri de muncă în străinătate şi care au încasat sume importante, de la 300 la 500 de euro, în contul unui avans, după care au dispărut pur şi simplu. Poliţiştii de la Serviciul de Investigare a Fraudelor Suceava au calculat un prejudiciu de 20.100 de euro, efectuând cercetări sub aspectul comiterii infracţiunii de înşelăciune.

După ce au plătit sumele în avans şi au semnat contracte cu firma Work Jobs SRL Suceava, pentru posturi în construcţii şi agricultură în Germania, Danemarca sau Olanda, oamenii au tot aşteptat momentul în care, după cum li s-a promis, urmau să plece la muncă, pe salarii de 1.000-1.300 de euro.

O perioadă de timp, aceştia au fost duşi cu vorba şi au tot fost anunţaţi că mai au puţin de aşteptat, după care, pe data de 6 aprilie, au constatat că pe sediul firmei a fost pus lacăt şi toţi reprezentanţii firmei au dispărut. 

În ziua respectivă, pe 6 aprilie, o parte dintre oamenii care se declară păgubiţi s-au prezentat la sediul Poliţiei municipiului Suceava, unde au depus plângeri. Au urmat ulterior şi alte plângeri depuse de persoane aflate în aceeaşi situaţie. În total, 61 de păgubiţi care reclamă un prejudiciu de 20.100 de euro.  

Oamenii au contracte semnate cu firma, contracte în care se precizează clar sumele date în avans. De la trei sute la cinci sute de euro. Probleme sunt la o serie de clauze din contract, care pot fi interpretate în favoarea angajatorului, în sensul că acesta nu şi-a luat obligaţia expresă de a găsi un loc de muncă. Totuşi, au precizat poliţiştii, există elemente suficiente pentru începerea urmăririi penale pentru infracţiunea de înşelăciune.

O altă problemă este legată de cine va răspunde pentru acest prejudiciu. În contractele semnate de suceveni apare ca administrator al societăţii Miron Mihalache, însă din verificările efectuate de poliţişti rezultă că administrator ar fi un anume Ioan Ionescu, din Iaşi.

 

Alte victime din Bihor, Cluj-Napoca, Iaşi şi Botoşani

Dosarul este unul foarte complex, împotriva acestei firme existând plângeri şi de la victime din alte judeţe.

Comisarul-şef Cristian Papuc, şeful Serviciului Cabinet din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, a precizat că dosarul este în faza actelor premergătoare începerii urmăririi penale, mai fiind de audiat victime din Bihor, Cluj-Napoca, Iaşi şi Botoşani. Foarte probabil plângerile din toate judeţele vor fi conexate la un singur dosar.

Aşadar urmează o lungă anchetă la finalul căreia nimeni nu poate garanta că se va putea recupera prejudiciul.

Recent, suceveanul Răzvan Arhire, reclamat pentru ţepe asemănătoare, 39 la număr,  a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare, după ce iniţial, la prima instanţă, acesta fusese condamnat la o pedeapsă cu executare. Pedeapsa cu suspendare a venit şi în condiţiile în care pe parcursul procesului o parte dintre păgubiţi au primit înapoi sumele cu care au fost înşelaţi.

Sentinţa a venit în 2013, în condiţiile în care racolările au început din 2002. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Au adunat peste 20.000 de euro de la amărâţii pe care i-au păcălit că îi duc în străinătate.
 Vizualizări articol: 2357 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 5 voturi
Au adunat peste 20.000 de euro de la amărâţii pe care i-au păcălit că îi duc în străinătate5.055

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei