Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 30 apr 2013 - Anul XVIII, nr. 100 (5307)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Festivitate

Veteranii şi autorităţile sucevene au depus coroane la Monumentul Eroilor din Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Veteranii şi autorităţile din judeţul Suceava au depus, ieri, coroane de flori la Monumentul Eroilor din parcul central al municipiului reşedinţă de judeţ. Ceremonia a fost organizată pentru a marca Ziua Veteranilor de Război, sărbătorită, în fiecare an, pe data de 29 aprilie. La ceremonialul militar organizat la Monumentul Eroilor au fost prezenţi reprezentanţi ai veteranilor din judeţul Suceava, precum şi primarul Ion Lungu, viceprimarul Gavril Vîrvara, prefectul Florin Sinescu, subprefectul Constantin Harasim, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Alexandru Rădulescu, precum şi şefi ai mai multor instituţii din judeţ. Coroane de flori au mai depus şi reprezentanţii partidelor politice sucevene.

După ceremonialul din parcul central, oficialităţile şi reprezentanţii veteranilor de război au participat la o adunare festivă care a avut loc la Palatul Administrativ din Suceava. La începutul întâlnirii, prefectul Florin Sinescu a ţinut să precizeze că în cursul zilei de ieri s-au împlinit 111 ani de la instituirea calităţii de veteran de către regele Carol I. Sinescu a arătat că alegerea acestei zile este legată de un moment semnificativ din istorie. Astfel, la data de 29 aprilie 1902 s-a împlinit un sfert de secol de la decretarea, la 29 aprilie 1877, a mobilizării pentru războiul care avea să ducă la cucerirea independenţei de stat a României.

„Este o zi în care trebuie să ne gândim cu respect la cei care şi-au făcut datoria faţă de patrie, jertfindu-se pe câmpurile de luptă. Prin dumneavoastră menţinem vie istoria unor timpuri de crâncene încleştări. Dumneavoastră sunteţi cei care contribuiţi, pe măsura puterilor rămase, la cultivarea neuitării istoriei şi tradiţiilor de către tânăra generaţie, garanţie a continuităţii noastre în acest colţ de lume”, a fost mesajul prefectului către veteranii prezenţi la Adunarea Festivă de la Palatul Administrativ. În judeţul Suceava sunt 1.600 de veterani de război şi aproximativ 8.000 de văduve de război. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Veteranii şi autorităţile sucevene au depus coroane la Monumentul Eroilor din Suceava.
 Vizualizări articol: 1226 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Veteranii şi autorităţile sucevene au depus coroane la Monumentul Eroilor din Suceava5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei