Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 30 apr 2013 - Anul XVIII, nr. 100 (5307)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Eveniment

Grigore Leşe, în concert, de Florii, la Biserica Romano-Catolică

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

 

Iubitorii de muzică folclorică autentică au avut posibilitatea să trăiască sărbătoarea Floriilor alături de maestrul Grigore Leşe. Ca şi în anii anteriori, reputatul rapsod a venit la Suceava în apropierea sărbătorilor pascale, pentru a susţine tradiţionalul concert de la Biserica Romano-Catolică „Sf. Ioan Nepomuk”. De această dată, cunoscutul interpret l-a avut alături pe pictorul şi graficianul Sorin Dumitrescu, ce le-a destăinuit celor prezenţi în lăcaşul de cult că titlul evenimentului de la Suceava e un vers al lui Nichita Stănescu: „Vorbiră stelele, cântarăm vorbirile”. „Noi vorbim stele, dânsul cântă despre ce vorbim noi. Asta e metoda de urmărire a întâlnirii din această seară”, a arătat renumitul artist plastic.

Discipol al părintelui Constantin Galeriu, academicianul Sorin Dumitrescu a intrat în dialog cu spectatorii, discutând cu aceştia despre patru elemente ale lumii, materii din care s-a întrupat și România ca națiune, adică pasul, Biserica, chipul și coloana. „Nu e nici un păcat ca să vă spun din adâncul inimii Hristos a Înviat!”, a transmis la final Sorin Dumitrescu.

 

Directorul Complexului Muzeal Bucovina, despre tandemul Leşe-Dumitrescu: „O idee interesantă”

În seara Duminicii de Florii, rapsodul Grigore Leşe a impresionat din nou cu melodiile, vocea şi talentul său pentru diversele instrumente muzicale. El i-a îndemnat pe melomanii din sală să se alăture cântului său, iar la sfârşitul concertului le-a adresat celor prezenţi urarea “Doamne ajută cui sărută şi sporeşte cui iubeşte!”. „Să aveţi sărbători frumoase, să aveţi lumină şi să ne vedem cu bine de Crăciun”, a mai spus maestrul.

Tandemul Leşe-Dumitrescu a fascinat publicul timp de o oră şi jumătate şi a fost apreciat drept „o idee interesantă” de Emil Ursu, directorul Complexului Muzeal Bucovina.

Concertul de duminică seară de la Biserica Romano-Catolică este circumscris programului „Paştele în Bucovina 2013”, iniţiat de Consiliul Judeţean Suceava. Spectacolul a avut loc cu începere de la ora 19.30, iar intrarea a fost liberă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Grigore Leşe, în concert, de Florii, la Biserica Romano-Catolică.
 Vizualizări articol: 2503 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Grigore Leşe, în concert, de Florii, la Biserica Romano-Catolică5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei