Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 30 apr 2013 - Anul XVIII, nr. 100 (5307)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Rău-platnici din judeţ

Peste 4.000 de consumatori au fost deconectaţi, anul trecut, pentru neplata facturilor la energie electrică şi gaze naturale

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Peste 4.000 de consumatori din judeţ au fost deconectaţi, anul trecut, pentru neplata facturilor la energie electrică şi gaze naturale. Sistarea serviciilor de furnizare a gazelor naturale şi a energiei electrice este o măsură de ultimă instanţă, după cum au declarat reprezentanţii E.ON Energie România. „Compania este nevoită să aplice această măsură, care nu este nici în avantajul consumatorului, nici al furnizorului”, au explicat oficialii E.ON.

În ceea ce priveşte consumatorul, pe lângă disconfortul generat de întreruperea acestor servicii, el este nevoit să achite, în conformitate cu legislaţia în vigoare, atât contravaloarea facturilor, respectiv penalităţile la întârziere, cât şi taxele de reconectare, precum şi contravaloarea unei garanţii. Astfel, costul mediu plătit de consumatorii de gaze naturale sau energie electrică numai pentru taxele de reconectare şi garanţii ajunge la 500 de lei.

Anul trecut, numărul consumatorilor din aria de responsabilitate a E.ON Energie România deconectaţi pentru restanţe la plata facturilor a fost de circa 58.000.

Pentru reluarea serviciului de furnizare, clienţii se pot adresa Centrelor de Relaţii Clienţi (zilnic, de luni până vineri, între orele 8.30 şi 17,30) sau la Centrul Servicii Clienţi (între orele 08.00 şi 20.00) telefonic, la numerele: 0801 000 366 şi 0265 200 366, pentru consumatorii de gaze naturale; 0801 000 939 şi 0235 305 555, pentru consumatorii de electricitate. Solicitările pentru reconectare pot fi transmise şi prin e-mail, la adresa serviciiclienti@eon-romania.ro, prin fax, la numărul: 0265 200 367 sau prin poştă, la OP1, CP 10 Târgu Mureş.

 

Consecinţele neachitării facturilor la timp

Reconectarea poate fi solicitată de o altă persoană decât titularul de contract doar în baza unei procuri notariale. Pentru reluarea serviciului de furnizare sistat pentru neplată consumatorul are obligaţia legală să prezinte/trimită următoarele documente: copie după actul de identitate al titularului contractului de furnizare a gazelor naturale/electricitate; dovada achitării obligaţiilor de plată scadente; achitarea taxei de reconectare; dovada constituirii garanţiei care este prevăzută în Regulamentul de furnizare a energiei electrice la consumatori, respectiv în Regulamentul privind accesul la sistemele de distribuţie a gazelor naturale, aprobate prin Hotărârile de Guvern 1007, respectiv 1043 din 2004.

Reprezentanţii E.ON au mai precizat că „alimentarea cu gaze naturale, respectiv energie electrică se face în termenul legal doar după ce consumatorul va face dovada documentelor menţionate anterior. Pentru a evita consecinţele neplăcute, consumatorul trebuie să achite facturile de gaz în termen de maxim 45 de zile calendaristice de la data emiterii acestora, respectiv 60 de zile pentru factura de electricitate”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peste 4.000 de consumatori au fost deconectaţi, anul trecut, pentru neplata facturilor la energie electrică şi gaze naturale.
 Vizualizări articol: 1153 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Peste 4.000 de consumatori au fost deconectaţi, anul trecut, pentru neplata facturilor la energie electrică şi gaze naturale0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   E-OFF trimis de
(30 apr 2013, 20:46:48
Niste hoti si imbecili astia de la E-OFF.Atat timp cat avem contoare si venitul in Romania este lunar,ca sa te bage in ceata astia vin cu estimari,regularizari,si alte tembelisme din astea.Am platit pe 27,iar pe 30 ei mi-au facturat ca restanta soldul deja platit!Ar trebui spanzurati cei ce-au vandut resursele strategice ale Romaniei!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei