Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 30 apr 2013 - Anul XVIII, nr. 100 (5307)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   6 imagini |   ø fişiere video

Sărbători Pascale

Concursul „Cel mai frumos ou”, la Grădiniţa „Luminiţa” Siret

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Grădiniţa cu Program Normal „Luminţa” Siret a organizat, în pragul Sărbătorilor Pascale, o activitate extracurriculară - Concursul naţional „Cel mai frumos ou”. Copiii au participat cu pioşenie şi curiozitatea specifică vârstei la acţiunile care au pus în valoare tradiţiile laice ori religioase ale românilor.

Concursul naţional „Cel mai frumos ou”, avizat de Ministerul Educaţiei şi Cercetării, în cadrul proiectului „Şi sfinţii au fost copii”, a avut rolul de a antrena copiii să exploreze tradiţiile sfintelor sărbători pascale, să se familiarizeze cu înţelesul profund al creştinătăţii. Acestea au fost argumentele care au determinat educatoarele de la Grădiniţa „Luminiţa” Siret să-i antreneze pe copii într-un concurs care are ca obiectiv prioritar implicarea copiilor în pătrunderea semnificaţiei oului închistrit.

Grupele de copii, de la cei mai mici, de 3 ani, până la cei de la grupele mari, conduse de educatoarele Mirela Popoiu, Cornelia Pricop, Cristina Pîrghie, Ramona Andriuc, Cătălina Pascal, Vasa Erastov, şi-au dovedit măiestria în decorarea ouălor pe care le vor pune apoi în coşuleţul de Paşte. Pentru efortul depus, copiii au primit diplome de merit şi medalia pentru „Cel mai frumos ou”.

Educatoarea Vasa Erastov ne-a spus că „este important să ne cunoaştem rădăcinile, este important să participăm alături de comunitate la toate evenimentele care au un înţeles profund pentru cei din jurul nostru. Cu cât mai devreme, cu atât mai bine, căci este cunoscut principiul conform căruia bunele deprinderi se formează în cei şapte ani de acasă - ori de la grădiniţă”.

De mai mulţi ani, Grădiniţa „Luminiţa” Siret organizează acţiuni în care implică preşcolarii în activităţi prin care să fie puse în practică, experimentate în situaţii diverse, cunoştinţele dobândite prin programul zilnic. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Concursul „Cel mai frumos ou”, la Grădiniţa „Luminiţa” Siret.
 Vizualizări articol: 1819 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Concursul „Cel mai frumos ou”, la Grădiniţa „Luminiţa” Siret5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei