Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 26 apr 2013 - Anul XVIII, nr. 97 (5304)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Accident

Oameni şi porci, scoşi din maşină de echipajele de descarcerare

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Sute de porci, dar şi un om au avut nevoie de ajutorul echipajelor de descarcerare de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Suceava. Un tir care transporta 900 de porci din Ungaria pentru o fermă din Vereşti s-a răsturnat ieri dimineaţă, în jurul orei 7.30, la ieşirea din Salcea. Totul s-a datorat neatenţiei şoferului, care circula cu viteză prea mare, iar din cauza balansului autotrenul a ajuns în şanţ. Ce a urmat a fost o larmă generală, guiţatul porcilor fiind de nedescris.

„Intervenţia a fost una mai aparte, şi asta pentru că în afara persoanei încarcerate am fost nevoiţi să intervenim şi pentru salvarea porcilor. Aceştia au fost scoşi din tir şi apoi încărcaţi în alte maşini aparţinând fermei de porci de la Vereşti”, a precizat plutonierul major Dan Moroşanu, purtătorul de cuvânt al ISU Suceava.

Şoferul tirului, Nicolae Stan, de 46 de ani, din Găeşti - Dâmboviţa, a reuşit să scape fără prea multe răni, în timp ce şoferul de rezervă, Cristian Macarie, de 32 de ani, din Arad, care se afla pe locul din dreapta, a rămas prizonier în cabină. Din fericire, nici unul dintre ei nu a suferit răni grave. „Una dintre victime avea excoriaţii pe corp şi o plagă la nivelul capului, în timp ce a doua victimă avea o luxaţie la nivelul umărului stâng şi o entorsă la glezna dreaptă. Vor fi investigate şi se va stabili dacă trebuie internate sau nu”, a declarat medicul Tiberius Brădăţan, purtătorul de cuvânt al Unităţii de Primire a Urgenţelor din cadrul Spitalului Judeţean Suceava.

 

Aproximativ 100 de porci au murit

Către firma Tagro Group din Vereşti veneau ieri dimineaţă trei transporturi de porci. Marfa era adusă de la o fermă din Ungaria de şoferi români angajaţi la societatea de transport Varkens din Olanda. „Au fost trei transporturi, primul care a ajuns la destinaţie şi pe care l-am descărcat, şi cele două tiruri care sunt aici, dintre care unul răsturnat”, a menţionat Valentin Chelaru, directorul Tagro Group Vereşti.

Cei implicaţi în accident spun că totul s-a petrecut foarte rapid, iar tirul nu circula cu viteză prea mare.

„Nu ne-a ieşit nimic în faţă, doar s-a înclinat tirul şi ne-am trezit în şanţ”, a mărturisit Cristian Macarie. Şi colegii lor aflaţi în tirul care venea din spate nu-şi pot închipui cum s-a produs accidentul la numai câţiva kilometri de destinaţie. „Noi am ajuns un pic mai târziu, că am prins semafoarele din Suceava, iar când am ajuns aici tirul era răsturnat, un coleg ieşise din cabină, iar celălalt era prins înăuntru”, a povestit Codrin Macoveiciuc, şoferul unuia dintre tiruri.

În urma accidentului, aproximativ 100 de porci din cei 900 care se aflau în tir au murit, paguba fiind de circa 10.000 de euro. În ajutorul angajaţilor fermei de porci de la Vereşti au sărit nu doar angajaţii ISU Suceava, ci şi o parte dintre localnicii din Salcea, care au ajutat la scoaterea animalelor prizoniere, la paza acestora pe câmp şi la încărcarea lor într-un alt tir.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Oameni şi porci, scoşi din maşină de echipajele de descarcerare.
 Vizualizări articol: 3072 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Oameni şi porci, scoşi din maşină de echipajele de descarcerare5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Viteza? trimis de
(27 apr 2013, 08:44:52
Sandrinio, de unde stii tu ca avea viteza? Esti clarvazator? Ai verificat diagrama camionului? Sau iti place sa scrii porcarii de dragul de a scrie... De ce nu ai mentionat ca tot drumul, pana la Veresti, nu este absolut nicio curba semnalizata, iar curba in care camionul astuia i-a facut balans este o curba periculoasa.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei