Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 26 apr 2013 - Anul XVIII, nr. 97 (5304)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Gafă a conducerii

Zeci de angajaţi ai Colegiului Tehnic de Industrie Alimentară, cu CNP-urile la vedere, la avizierul şcolii

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Două tabele cu numele, prenumele şi codurile numerice personale a zeci de angajaţi ai Colegiului Tehnic de Industrie Alimentară au fost lăsate la vedere la avizierul instituţiei, datele cu caracter personal putând fi consultate sau preluate de către orice trecător. Datele au stat în văzul tuturor timp de aproape o săptămână, însă numărul celor care au fost deranjaţi de gafa conducerii a fost mic.

Unul dintre tabele, cel cu datele profesorilor, era publicat la intrarea în şcoală, iar datele personalului nedidactic şi auxiliar erau afişate la avizierul din curtea instituţiei de învăţământ.

Potrivit insp. principal Ionuţ Epureanu, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie, „codul numeric personal sau alte date cu funcţie de identificare au caracter confidenţial, putând fi publicate numai dacă persoana în cauză şi-a dat consimţământul”.

Conform acestuia, „afişarea CNP-urilor fără consimţământul celor în cauză reprezintă o încălcare a Legii 677 privind datele cu caracter personal şi se sancţionează în consecinţă”.

 

Conducerea unităţii susţine că nu a primit nici o sesizare

Prin intermediul respectivelor documente, oamenilor şcolii li se aducea la cunoştinţă faptul că trebuie să se prezinte la secţia de Boli Infecţioase din cadrul Spitalului Vechi, pentru un control la plămâni, începând cu data de 19 aprilie 2013.

Profesorii sunt sub supraveghere epidemiologică după apariţia unui caz de tuberculoză, iar pentru a preîntâmpina sau pentru a depista alte îmbolnăviri, angajaţii sunt nevoiţi să-şi facă un set de analize medicale. La Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară a fost diagnosticat cu TBC un tânăr din clasa a XII-a, în data de 9 aprilie.

Conducerea unităţii susţine că nu a primit nici o sesizare din partea celor cărora le-a fost publicate CNP-urile în tabelele cu pricina.

„Nimeni nu ne-a spus cum că ar fi deranjat de faptul că CNP-ul său este afişat. În orice caz, vom schimba listele respective pentru ca nimeni să nu se simtă lezat. Prin respectivele documente nu am vrut decât să-i informăm pe cei care au intrat în contact cu elevul depistat cu tuberculoză, de faptul că trebuie să se supună unui control medical”, ne-a declarat prof. Crăiţa Buda Niga, directoarea Colegiului Alimentar.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Zeci de angajaţi ai Colegiului Tehnic de Industrie Alimentară, cu CNP-urile la vedere, la avizierul şcolii.
 Vizualizări articol: 2563 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.83/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.8 din 6 voturi
Zeci de angajaţi ai Colegiului Tehnic de Industrie Alimentară, cu CNP-urile la vedere, la avizierul şcolii2.856

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei