Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 26 apr 2013 - Anul XVIII, nr. 97 (5304)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Procesul dintre editura Humanitas şi Academia Română pentru opera lui Cioran, amânat în mai

Vineri, 26 Aprilie 2013 (19:04:13)

Procesul în care editura Humanitas contestă publicarea de către Fundaţia Naţională pentru Ştiinţă şi Artă, sub auspiciile Academiei Române, a două volume ce conţin operele complete ale lui Emil Cioran a fost amânat pentru luna mai.

Tribunalul Bucureşti a decis, joi, ca judecarea dosarului în care sunt disputate drepturile de autor pentru operele lui Cioran să fie reluată la 30 mai.

Editura Humanitas a dat în judecată, pe 22 noiembrie 2012, Fundaţia Naţională pentru Ştiinţă şi Artă (FNSA), care, susţinând că deţine drepturile de autor pentru toată opera lui Cioran, a publicat, sub auspiciile Academiei Române, două volume ce conţin operele complete ale celebrului scriitor. Mai mult, editura a solicitat şi 5.000 de euro despăgubiri, plus predarea întregului stoc al operelor publicate de fundaţia condusă de Eugen Simion.

Cele două volume care conţin operele complete ale lui Emil Cioran au fost editate de FNSA şi publicate sub auspiciile Academiei Române după obţinerea drepturilor de publicare de către preşedintele fundaţiei, academicianul Eugen Simion, de la Eleonora Cioran, cumnata lui Emil Cioran.

Eleonora Cioran ar fi dobândit, prin moştenire legală, drepturile de autor asupra tuturor operelor scriitorului.

Cele două volume "Opere" au fost realizate de Academia Română în 300 de exemplare pentru ca bibliotecile şi criticii literari să aibă acces gratuit la scrierile complete ale lui Emil Cioran şi nu au fost destinate comercializării.

"Apariţia acestora este contestată în instanţă de către editura Humanitas, care pretinde că deţine drepturile de autor asupra operelor lui Cioran şi solicită despăgubiri, precum şi predarea întregului stoc al operelor publicate de către FNSA. În litigiu este parte şi Eleonora Cioran, prin admiterea în principiu de către instanţă a cererii de intervenţie principală", se arată într-un comunicat al firmei de avocatură bpv Ştefănică Grigorescu, care îi reprezintă în instanţă atât pe FNSA, cât şi pe Eleonora Cioran.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Procesul dintre editura Humanitas şi Academia Română pentru opera lui Cioran, amânat în mai.
 Vizualizări articol: 1403 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Procesul dintre editura Humanitas şi Academia Română pentru opera lui Cioran, amânat în mai0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei