Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 26 apr 2013 - Anul XVIII, nr. 97 (5304)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   25 imagini |   ø fişiere video

„Freamăt și speranță”

Un elev în clasa a III-a din Câmpulung Moldovenesc, imobilizat într-un scaun cu rotile, şi-a lansat primul volum de poezie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un elev în clasa a III-a, din Câmpulung Moldovenesc, imobilizat într-un scaun cu rotile, şi-a lansat marţi, în incinta Hotelului ,,Zimbru”, primul volum de poezie, ,,Freamăt și speranță”, în cadrul acţiunii ,,Mâini dibace”. Sebastian Crăciun, elev la Şcoala Gimnazială Nr. 3 ,,Bogdan Vodă” din Câmpulung Moldovenesc, a fost diagnosticat cu tetrapareză spastică şi are nevoie urgent de ajutor, pentru a face câteva intervenţii chirurgicale, la o clinică din Chişinău.

,,Mâini dibace” a fost organizată de Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Suceava. Copii ai căror părinți sunt plecați la muncă în străinătate și copii cu dizabilități din Câmpulung Moldovenesc, Sadova, Moldovița și Vama, monitorizați de Echipa Mobilă Gura Humorului, au făcut demonstraţii de încondeieri de ouă, pictură de icoane pe sticlă, desene şi colaje dedicate Sărbătorilor Pascale. Cu exponate asemănătoare au participat şi elevi ai clasei de artă de la Școala Gimnazială Stulpicani, dar şi beneficiari ai Complexului de Servicii ,,Laurenția Ulici” din Gura Humorului.

 

12.000 de lei de la Primăria Câmpulung, pentru Sebastian

Elevii clasei de artă de la Școala Gimnazială Stulpicani au strâns 430 de lei pentru Sebastian Crăciun. Pentru a-l susţine pe Sebi, aşa cum îi spun colegii, au fost prezenţi la lansarea de carte, în sală, mama acestuia, învăţătoarea Luminiţa Mândrilă şi profesorul de engleză Horaţiu Stamatin, de la Şcoala „Bogdan Vodă” din Câmpulung Moldovenesc, unde este elev micul poet.

Învăţătoarea Luminiţa Mândrilă a spus că îi mulţumeşte lui Dumnezeu „pentru provocarea de a-l avea elev pe Sebi, îmbogăţindu-mi, astfel, experienţa didactică. Am învăţat unul de la celălalt că, indiferent ce ne oferă viaţa, trebuie să fim încrezători şi luptători”.

Mascota Baumax şi Elena Vasile, reprezentant Baumax, au fost prezenţi în rândul copiilor cu baloane colorate şi cadouri pentru fiecare copil în parte. Viceprimarul din Câmpulung Moldovenesc, Silviu Robciuc, a spus că, în cadrul şedinţei Consiliului Local şi cu susţinerea primarului Mihăiţă Negură, a fost aprobată suma de 12.000 de lei, care va ajunge în contul lui Sebastian Crăciun, pentru a-i folosi la intervenţiile chirurgicale care vor fi efectuate la o clinică din Chişinău. Sebi speră că, după aceste operaţii, se va deplasa pe propriile picioare.

 

Sesiune de autografe, cu greutate

La lansarea primei sale cărţi, „Freamăt şi speranţă”, Sebi a povestit despre bucuria lui de a citi şi de a scrie, despre familia lui, despre fratele mai mare, care îl poartă pe braţe, atunci când vrea să iasă în natură, să atingă iarba, florile, despre sora lui mai mică cu 8 ani, pe care a numit-o „înger blond venit să ne aline suferinţele”. A urmat o sesiune de autografe, Sebi ţinând morţiş să semneze, cu mare efort, fiecare carte cumpărată de cei prezenţi. Din vânzarea cărţii s-au adunat aproximativ 1.700 de lei, incluzând şi banii donaţi de elevii de la şcoala din Stulpicani. Copiii nu au plecat de la întâlnirea cu Sebi până când nu au terminat de pictat icoanele pe sticlă, care vor fi expuse atât la sediul Protecţiei Copilului Suceava, cât şi la Shopping City, unde va fi următoarea lansare a cărţii lui Sebi.

Pentru că au fost mai mult de două ore neîntrerupte de activitate, personalul din cadrul Complexului „Laurenţia Ulici” a „astâmpărat” foamea copiilor şi a invitaţilor cu plăcinte proaspete, coapte cu noaptea în cap, la Casa „Licuricii” din Gura Humorului. Pentru cei care vor să susţină cauza lui Sebi, vă punem la dispoziţie numerele de cont deschise pe numele părinţilor acestuia: RO44BPOS34103564828RON01, titular Cont Banc Post Crăciun Constantin Eugen şi RO 78 RZBR 0000 0600 1263 1105, titular Cont Raiffeisen Crăciun Ancuţa Iuliana.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un elev în clasa a III-a din Câmpulung Moldovenesc, imobilizat într-un scaun cu rotile, şi-a lansat primul volum de poezie.
 Vizualizări articol: 4353 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 5 voturi
Un elev în clasa a III-a din Câmpulung Moldovenesc, imobilizat într-un scaun cu rotile, şi-a lansat primul volum de poezie5.055

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Cultural local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei