Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 26 apr 2013 - Anul XVIII, nr. 97 (5304)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Gabriel MANTA

Gabriel MANȚĂ


Nemţii n-au treabă cu austeritatea

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Iarna s-a terminat de ceva vreme, aşa că soba nu mi-a putut furniza suficientă cenuşă pe care să mi-o torn în cap pentru că am mers pe mâna Barcelonei în meciul cu Bayern, împotriva oricărei evidenţe. Am circumstanţa atenuantă că am introdus în ecuaţie necunoscuta Messi. Care necunoscută naşte şi acum întrebări, care nasc altele la rândul lor. Trebuia Messi să joace în orice condiţii? Dacă da, a făcut-o fiindcă l-a forţat staff-ul sau a ţinut el neapărat? Dacă a ţinut el neapărat, avea drept de veto? Dar să-l schimbe pe Messi are cineva dreptul? Nu cumva Barcelona a devenit o piramidă cu baza în sus?... Am mai văzut meciuri fără reuşite pentru Messi, nu multe, dar şi atunci era evident că se străduia. Acum, se arăta la pasă, dar transmitea mingea repede sau o conducea fără zvâcnire. Era evident că nu poate duce un asemenea meci! În acest caz, introducerea sa ca titular şi insistenţa de a-l păstra în teren constituie un mare semn de întrebare la adresa antrenorilor. La returul cu PSG a fost menajat, dar a început să-şi lege ghetele imediat după golul parizienilor, cerând schimbarea sau mai degrabă impunând-o. Sigur că a avut impact imediat asupra jocului, dar cum se face că după două săptămâni s-a prezentat într-o condiţie mult mai şubredă?

Depăşind necunoscuta Messi, să remarcăm că arbitrajele aiuritoare au devenit o obişnuinţă în fazele superioare ale Ligii Campionilor. Catalanii pot reproşa fără discuţie golurile doi şi trei, dar nici nemţilor nu li s-a pus mingea pe var, măcar la unul dintre henţurile alea. Oricum, se văzuse deja încă de la Real-Galata că arbitrii au probleme în a acorda lovituri de la 11 metri clare (până miercuri seară, când Realul a fost penalizat în compensaţie, la un duel deloc ieşit din comun). Dar de ce ar mai fi pedepsiţi jucătorii Barcelonei cu penalty, când pentru ei cornerele sunt la fel de periculoase?! Apoi, se cunoaşte că la omul sărăcit nici boii nu trag la poartă, astfel încât am avut un nou episod „Abiatti – senza valutazione”, adică Neuer – fără notă, că nu ştiu cum se zice în germană. Acum, vorba unui ziarist italian, să ridice mâna cel care crede într-o „remontada”. Eu n-aş ridica-o nici dacă mi-ar curge sânge din nas!

Două cuvinte şi despre surpriza din cealaltă semifinală. Cum de s-a apărat Realul atât de prost?! Toţi fundaşii au talie, şi valoare, doar nu se compară Varane cu Bartra! Dacă Mourinho nu-şi resuscitează cumva oamenii, londonezii se vor trezi că nemţii, după ce au impus austeritatea inclusiv la ei în insulă, le vor acapara şi finala.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Nemţii n-au treabă cu austeritatea.
 Vizualizări articol: 1431 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Nemţii n-au treabă cu austeritatea0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei