Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 26 apr 2013 - Anul XVIII, nr. 97 (5304)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Cernea a vorbit cu IPS Teodosie despre parteneriatul civil; ierarhul i-a recomandat lecturi biblice

Vineri, 26 Aprilie 2013 (18:21:16)

Deputatul USL Remus Cernea, iniţiatorul proiectelor privind finanţarea cultelor şi parteneriatul civil, a discutat, vineri, cu Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie, despre iniţiativele sale legislative, la finalul întâlnirii înaltul ierarh recomandându-i parlamentarului "câteva lecturi biblice".

Deputatul Remus Cernea a avut, vineri, o întâlnire cu Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie, în cadrul căreia cei doi au discutat despre finanţarea cultelor şi parteneriatul civil, parlamentarul considerând că întâlnirea reprezintă o bază pentru continuarea dialogului şi pentru căutarea punctelor de convergenţă, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Am avut o întâlnire cu Arhiepiscopuil Tomisului, o întâlnire desfăşurată într-un cadru civilizat, care ne-a permis amândurora să ne exprimăm un punct de vedere. Cred că a fost o întâlnire care reprezintă o bază pentru continuarea acestui dialog şi pentru căutarea punctelor de convergenţă. Am vorbit despre ambele proiecte. Dialogul a fost unul civilizat, nu s-a pus problema ca unul dintre partenerii de dialog să-l mustre pe celălalt într-un fel. Lucrul cel mai important este ca persoane care au opinii diferite să stea la masa dialogului, acest lucru este extraordinar, discuţia a fost un excelent punct de început", a declarat Remus Cernea, vineri, într-o conferinţă de presă susţinută după ce a participat la o emisiune la postul de radio aflat sub patronajul Arhiepiscopiei Tomisului şi după întâlnirea cu IPS Teodosie.

Cernea a spus că la finalul emisiunii radiofonice a primit în dar o carte din partea realizatorului acesteia, preotul Eugen Tănăsescu.

"Am primit chiar această carte «Învăţătură de credinţă ortodoxă», cu o dedicaţie: «Domnului Remus Cernea, cu dragoste creştinească şi frăţească şi un sfat părintesc: cunoaşte apoi decide». Mă alătur acestui mesaj, susţin acelaşi lucru", a declarat Remus Cernea.

Consilierul de comunicare al Arhiepiscopiei Tomisului, Călin Gavrilaş, a declarat că în cadrul întâlnirii dintre IPS Teodosie şi deputatul Remus Cernea parlamentarul i-a prezentat Arhiepiscopului Tomisului cele două proiecte ale sale, iar IPS Teodosie i-a explicat poziţia Bisericii în legătură cu subiectele respective.

De asemenea, la finalul întâlnirii, Arhiepiscopul Tomisului i-a recomandat parlamentarului şi câteva lecturi biblice, a explicat Călin Gavrilaş.

Acesta a precizat că Biserica se opune proiectului privind parteneriatul civil, vizând atât cuplurile heterosexuale, cât şi pe cele homosexuale.

În privinţa finanţării cultelor, Călin Gavrilaş a precizat că Biserica Ortodoxă Română consideră că sprijinul pentru culte de la bugetul public este o consecinţă a secularizării de către stat a averilor bisericeşti în timpul domniei lui Alexandru Ioan Cuza, din anul 1863.

Deputatul Remus Cernea a prezentat, în ultimele săptămâni, două proiecte care au stârnit numeroase dezbateri, unul referindu-se la finanţarea cultelor, iar celălalt la parteneriatul civil pentru cuplurile heterosexuale, dar şi pentru persoanele de acelaşi sex.

Arhiepiscopul Tomisului afirmase, într-un ziar local, referindu-se la cea de-a doua propunere a lui Remus Cernea, că acesta ar avea o gândire confuză şi că ar avea nevoie de un psiholog şi de un dialog duhovnicesc.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cernea a vorbit cu IPS Teodosie despre parteneriatul civil; ierarhul i-a recomandat lecturi biblice.
 Vizualizări articol: 1333 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Cernea a vorbit cu IPS Teodosie despre parteneriatul civil; ierarhul i-a recomandat lecturi biblice0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei