Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 19 apr 2013 - Anul XVIII, nr. 91 (5298)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

În vizită

Zeci de studenţi de la Drept din cadrul USV au făcut ore la penitenciar

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Studenţii din anul III al Facultăţii de Ştiinţe Economice şi Administraţie Publică, specializarea Drept, din cadrul Universităţii „Ştefan cel Mare” Suceava, au fost ieri în vizită de informare la Penitenciarul Botoşani. 

Potrivit purtătorului de cuvânt al unităţii de detenţie, agentul Anna-Maria Anghel, de la Suceava au venit 34 de studenţi, care „au avut posibilitatea să cunoască aspecte ale mediului penitenciar din prisma dispoziţiilor care reglementează executarea pedepselor şi a măsurilor dispuse de organele judiciare în cursul procesului penal”.

Studenţii au aflat de la reprezentanţii penitenciarului informaţii despre condiţiile de deţinere a persoanelor private de libertate, programul zilnic al deţinuţilor, dar şi  programele şi activităţile specifice desfăşurate de personalul de specialitate din cadrul Serviciului Educaţie şi Asistenţă Psihosocială.

Vizita de ieri de la penitenciars-a desfăşurat în baza protocolului de colaborare încheiat între unitatea penitenciară şi instituţia universitară, sub coordonarea Danielei Lămăşanu, lector universitar şi prim-procuror general adjunct al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Suceava.

„La finalul activităţii, studenţii s-au declarat impresionaţi de cele văzute, subliniind faptul că realitatea constatată contrastează cu imaginea despre condițiile de detenţie relatată în mass-media”, a precizat purtătorul de cuvânt al penitenciarului.

Lectorul universitar Daniela Lămăşanu a explicat că studenţii au fost pentru prima dată într-un penitenciar şi au rămas surprinşi să vadă că deţinuţii pot participa la tot felul de programe de reeducare, să înveţe o meserie după gratii, au televizoare în celule, au capelă cu preot, bucătărie la care lucrează unii dintre ei, cameră specială pentru întâlnirile intime cu soţiile sau prietenele şi chiar un magazin în interiorul unităţii de detenţie, de unde îşi pot procura diverse produse.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Zeci de studenţi de la Drept din cadrul USV au făcut ore la penitenciar.
 Vizualizări articol: 1345 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.75/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.8 din 4 voturi
Zeci de studenţi de la Drept din cadrul USV au făcut ore la penitenciar4.854

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei