Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 19 apr 2013 - Anul XVIII, nr. 91 (5298)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Umanitar

„Un strop de lumină, pentru un suflet de copil!”, eveniment caritabil, duminică, la Iulius Mall

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

 

Asociaţia Multicare Suceava, în colaborare cu Primăria Şerbăuţi şi Şcolile Gimnaziale din Şerbăuţi şi Călineşti, organizează, duminică, 21 aprilie, începând cu ora 17:00, la etajul Iulius Mall Suceava, evenimentul caritabil „Un strop de lumină, pentru un suflet de copil!”. Manifestarea cuprinde un spectacol de muzică populară şi o expoziţie de produse handmade, realizate de elevi: felicitări, ouă încondeiate, trăistuţe, icoane pe sticlă, etc.

Meşterul popular Virgil Screpciuc va face o demonstraţie de încondeiat ouă, împreună cu fiica sa Ana, căreia i-a transmis talentul şi pasiunea pentru arta populară.

Invitată special în cadrul spectacolului de muzică populară va fi Loredana Mândrişteanu, solistă de muzică populară şi profesoară de limba ucraineană, la Şcoala Gimnazială din Şerbăuţi. Pe scenă vor evolua şi elevi talentaţi din cadrul celor două şcoli din comuna Şerbăuţi, Ilie Muntean şi Ana Maria Leucic, copii cu voci minunate, care au fost alături de Asociaţia Multicare Suceava şi la alte acţiuni umanitare.

 

Vlăduţ visează să alerge, să joace fotbal, deşi are zece intervenţii chirurgicale la ambele picioare

Sub motto-ul: „Nu toţi copiii pot fi ajutaţi, însă toată lumea poate ajuta un copil!”, organizatorii evenimentului vor să sensibilizeze opinia publică şi pe cei care vor fi prezenţi la evenimentul de duminică să facă donaţii, pentru a-l ajuta pe Vlăduţ Airinei, în vârstă de 13 ani, elev în clasa a VI-a, la Şcoala Gimnazială din Adâncata, un copil încadrat în grad de handicap accentuat, cu zece operaţii la ambele picioare. Ca orice copil, Vlăduţ visează să alerge, să joace fotbal, deşi se deplasează cu dificultate. Îşi doreşte să meargă la şcoală în fiecare zi, să stea mai puţin în spitale şi să se bucure de anii copilăriei, la fel ca şi alţi copii de vârsta lui. Îşi doreşte mult să aibă prieteni adevăraţi şi nimeni să nu mai strige după el “şapte degete”, pentru că la mâna dreaptă el are doar două degete.

 

Vrea să cânte la chitară

 Vlăduţ a povestit că are un prieten, pe nume Eduard Girigan, cu care se înţelege foarte bine, încă de la grădiniţă. „Acum o săptămână, ne făceam planuri de viitor. Când vom avea 20-21 de ani, ne-am dori să avem o formaţie de muzică. Acesta ar fi visul meu: eu să cânt la chitară, iar el să cânte cu vocea”. Vlăduţ a adăugat că îşi iubeşte foarte mult părinţii şi ar vrea ca ei să petreacă mai mult timp cu el. „Ştiu că au multă treabă pe la curte, dar tot vreau să petrec mai mult timp cu ei”, a spus Vlăduţ. Din păcate, el mai are nevoie de câteva intervenţii chirurgicale costisitoare, dar şi foarte dureroase, pentru a-i uşura mersul. Cei care doresc să-l ajute pe Vlăduţ pot să participe la evenimentul duminică, de la Iulius Mall, dar au posibilitatea să depună bani şi în contul BRD: 340SV16155443400 (pe numele Loredana Airinei, mama lui Vlăduţ). 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Un strop de lumină, pentru un suflet de copil!”, eveniment caritabil, duminică, la Iulius Mall.
 Vizualizări articol: 1335 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
„Un strop de lumină, pentru un suflet de copil!”, eveniment caritabil, duminică, la Iulius Mall5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei