Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 19 apr 2013 - Anul XVIII, nr. 91 (5298)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Cheltuieli de student

Tarife lunare între 90 şi 360 de lei pentru căminele Universităţii “Ştefan cel Mare”, pentru anul academic 2013-2014

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

După ce, anul trecut, Universitatea “Ştefan cel Mare” Suceava (USV) a majorat sumele percepute pentru o lună de cazare în căminele campusului instituţiei, în anul universitar 2013-2014 studenţii vor plăti tarife similare anului de studiu în curs.

Studenţii vor plăti în anul universitar următor facturi între 90 şi 360 de lei lunar, în funcţie de cămin şi de facilităţile pe care acesta le oferă, tarifele incluzând plata utilităţilor, a cablului TV şi a internetului.

Studenţii pe locuri bugetate vor achita pentru cazarea în cămin sume între 90 şi 220 de lei pe lună, iar studenţii cu taxă vor achita tarife lunare între 220 şi 360 de lei, în funcţie de căminul în care sunt cazaţi.

 

Cele mai mici tarife sunt în căminul 1

Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava are în administrare patru cămine studenţeşti. Cel mai mic tarif - 90 de lei - va fi achitat de studenţii care ocupă un loc finanţat de la bugetul de stat, care au părinţi cadre didactice şi care vor fi cazaţi în căminul nr. 1 (cameră cu patru locuri).

Căminul 1 (C1), pentru fete, este amenajat cu camere de câte patru locuri şi grup sanitar comun. Duşurile sunt de asemenea comune, reabilitate în vara lui 2006, mobilierul din cameră este destul de nou, iar în clădire sunt amenajate mai multe oficii de preparare a hranei, dotate cu aragaz şi cu plită. Pentru un loc în C1, studenţii care învaţă pe un loc finanţat de stat vor trebui să scoată din buzunare 140 de lei, în vreme ce studenţii cu taxă vor trebui să achite o factură lunară de 270 de lei. 

Căminul 2, pentru băieţi, dispune de camere cu trei sau patru paturi, grup sanitar propriu şi duşuri separate la fiecare apartament. Mobilierul din camere este destul de nou, fiecare cameră este dotată cu televizor şi frigider, facilităţi pentru care studenţii vor plăti 190 de lei lunar (cei fără taxă) şi 330 de lei (cei cu taxă).

Căminul 3, mixt, are amenajate camere cu două paturi şi grup sanitar propriu, tarifele încadrându-se între 220 de lei şi 360 de lei. 360 de lei va fi factura lunară a studenţilor care studiază în regim cu taxă.

Căminul 4 (C4), mixt, are camere cu trei paturi, grup sanitar propriu, iar personalul angajat efectuează curăţenia atât în spaţiile comune, cât şi în camere. Studenţii fără taxă vor plăti pentru un loc în C4 210 lei lunar, iar cei cu taxă vor achita 350 de lei.

Studenţii cu părinţi cadre didactice beneficiază de o reducere consistentă la taxa pentru cazare, numai dacă fac dovada că părintele este cadru didactic. Studenţii în această situaţie sunt nevoiţi să prezinte adeverinţe în acest sens.

 

500 de lei, în lunile de vară

Pentru studenţii care doresc un loc într-o cameră din căminele USV pe timpul lunilor de vară, tariful este de 500 de lei pe lună. Sportivii de performanţă vor plăti 150 de lei, iar doctoranzii 350 de lei. 

Totodată, cei care au nevoie de cazare ocazională pe timp de vară, vor trebui să scoată din buzunare între 20 şi 40 de lei pe zi. 20 de lei vor achita cei ce optează pentru căminul 1, 25 sau 35 de lei pentru căminul 2, 30 sau 40 de lei pentru căminul 3 şi 40 de lei în căminul 4. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Tarife lunare între 90 şi 360 de lei pentru căminele Universităţii “Ştefan cel Mare”, pentru anul academic 2013-2014.
 Vizualizări articol: 1010 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 4 voturi
Tarife lunare între 90 şi 360 de lei pentru căminele Universităţii “Ştefan cel Mare”, pentru anul academic 2013-20143.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei