Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 16 apr 2013 - Anul XVIII, nr. 88 (5295)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Pentru venituri mai mari

Peste 500 de dascăli suceveni şi-au depus dosarele pentru a obţine gradaţii de merit

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

547 de cadre didactice din judeţ cu rezultate bune şi foarte bune la catedră şi-au depus dosarele la Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ) Suceava, sperând să prindă un loc pe lista celor care vor primi gradaţie de merit. Gradaţia le va asigura un bonus financiar de 25% din salariu de bază, pentru o perioadă de cinci ani.

Potrivit prof. Laura Hacman, purtător de cuvânt în cadrul IŞJ Suceava, “cele mai multe dosare au fost depuse de învăţători, educatori şi profesorii de limba şi literatura română”.

Analiza şi verificarea dosarelor se va încheia în data de 3 mai. Profesorii vor intra în posesia drepturilor care le revin odată cu obţinerea gradaţiei de merit, începând cu data de 1 septembrie 2013.

Potrivit „Metodologiei şi criteriilor privind acordarea gradaţiei de merit în învăţământul preuniversitar”, numărul de gradaţii care se acordă se calculează astfel: “din numărul stabilit prin aplicarea a 16% din totalul posturilor didactice existente la nivelul Inspectoratului Şcolar se scade numărul de gradaţii acordate în ultimii patru ani”.

Vor primi gradaţii de 25% din salariul de bază doar acei dascăli care dovedesc implicare în activităţile de la clasă, care au obţinut performanţe deosebite şi distincţii în cadrul competiţiilor şcolare ca urmare a pregătirii elevilor.

Metodologia prevede că “personalul didactic care depune dosarul în vederea obţinerii gradaţiei de merit trebuie să aibă o vechime efectivă în învăţământul preuniversitar de peste patru ani, să aibă performanţe deosebite în inovarea didactică, în pregătirea preşcolarilor sau a elevilor, în pregătirea elevilor distinşi la concursuri şcolare, faza naţională şi faza internaţională şi calificativul <Foarte bine>în fiecare an şcolar încheiat din perioada evaluării”.

 

504 dosare depuse în 2012

În 2012, profesorii din judeţ au depus 504 dosare în vederea obţinerii gradaţiei de merit, 348 dintre acestea fiind aprobate. Cele mai multe dosare au fost aprobate pentru dascălii aparţinând învăţământului primar, respectiv 80, iar pentru învăţământul preşcolar au fost aprobate 41 de dosare. De asemenea, 25 de profesori de matematică, 23 de română şi 25 care predau discipline tehnice au primit salarii majorate cu 25%. Dintre managerii unităţilor de învăţământ care au înaintat documentaţia necesară către IŞJ, 20 au primit gradaţia de merit. În anul 2011, 565 de profesori au depus dosare pentru a obţine gradaţia, fiind acordate 360 de astfel de recompense băneşti.

Personalul didactic auxiliar şi nedidactic nu este acceptat în rândul beneficiarilor de gradaţii, lucru prevăzut de Legea Educaţiei Naţionale.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peste 500 de dascăli suceveni şi-au depus dosarele pentru a obţine gradaţii de merit.
 Vizualizări articol: 1930 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 5 voturi
Peste 500 de dascăli suceveni şi-au depus dosarele pentru a obţine gradaţii de merit5.055

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei