Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 16 apr 2013 - Anul XVIII, nr. 88 (5295)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   6 imagini |   ø fişiere video

Târgul Internaţional al Firmelor de Exerciţiu

Elevi de la Colegiul „Dimitrie Cantemir” Suceava, premiaţi la Chişinău

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Un grup de elevi de la Colegiul Economic “Dimitrie Cantemir” Suceava a fost premiat la Târgul Internaţional al Firmelor de Exerciţiu, organizat, la începutul acestei luni, la Centrul Expoziţional MoldExpo Chişinău, Republica Moldova. Sucevenii au primit premiu pentru "Cel mai bun stand", juriul apreciind originalitatea produselor expuse şi ideea de a proteja mediul, transformând deşeurile nepericuloase în lucruri utile, confecţionate manual, de către elevi, angajaţii Firmei de Exerciţiu (FE) Re-Plast SRL.

Coordonatoarea proiectului este profesoara Rozalia Samsonescu. Elevii care s-au remarcat la târgul de la Chişinău, angajaţii firmei virtuale, sunt Ionuţ Didi Cojocariu, Simina Ichim şi Bogdan Culipei, din clasa a XII-a C, Colegiul Economic "Dimitrie Cantemir" Suceava. Elevii suceveni au expus la standul lor obiecte decorative făcute manual din capace de peturi, din peturi (covoraşe, scaune, mese, jucării, mape, genţi, cercei, brăţări, clame de păr, brelocuri), acestea fiind adunate tot de ei, din mai multe zone ale municipiului, în activităţile de reciclare organizate cu clasa.

Profesoara Rozalia Samsonescu ne-a spus că elevii au fost foarte inventivi şi au pregătit pentru acest târg şi flori ornamentale din peturi, pentru amenajări exterioare (grădini), multe gablonţuri, jucării pentru copii, juriul apreciind inventivitatea elevilor suceveni. La Târgul Internaţional al Firmelor de Exerciţiu, organizat la Chişinău, au participat 56 de firme din România şi Republica Moldova.

 

Câştigători în mai multe competiţii

Nu este prima ispravă de acest gen a elevilor de la „Cantemir”. La Târgul Internaţional al Firmelor Exerciţiu desfăşurat în Lituania, acum doi ani, Suceava a obţinut locul I la secţiunea cei mai buni manageri. Tot în 2011, elevi de la Colegiul Economic „Dimitrie Cantemir” au fost premiaţi la două competiţii naţionale, Festivalul Naţional Şcolar „Antreprenor pentru viitor”, desfăşurat la Roman, şi Festivalul Naţional Şcolar de Creativitate şi Inventică, ce a avut loc la Buzău.

Echipa suceveană a fost reprezentată de cinci elevi de la Economic, dar produsele expuse în cele două competiţii naţionale au fost realizate de toţi cei 31 de elevi ai clasei a X-a C (profil tehnician - activităţi economice), coordonaţi de profesor îndrumător Rozalia Samsonescu. Doi dintre premianţii de la târgul organizat la Chişinău, elevii Bogdan Culipei şi Simina Ichim, au participat, în urmă cu doi ani, şi la un concurs judeţean, desfăşurat la Suceava, „Iniţiativa în afaceri”, la care au obţinut locul I. Cei doi elevi, reprezentanţi ai firmei de exerciţiu (FE) Re-Plast SRL, au prezentat unei bănci un plan de afaceri, în vederea obţinerii unui credit.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Elevi de la Colegiul „Dimitrie Cantemir” Suceava, premiaţi la Chişinău.
 Vizualizări articol: 1944 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Elevi de la Colegiul „Dimitrie Cantemir” Suceava, premiaţi la Chişinău5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei