Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 16 apr 2013 - Anul XVIII, nr. 88 (5295)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Acţiune umanitară

Concert la Talcioc Cultural, pentru a sprijini o familie nevoiaşă din Liteni

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

La Talcioc Cultural a avut loc vineri seară un eveniment umanitar, „Alexandria Acustic”, în urma căruia s-au adunat peste 800 de lei, pentru o familie nevoiaşă din Liteni. Familia Pascariu este formată din patru copii, trei băieţi, de 6, 9 şi 12 ani, şi o fată de 14 ani, şi mama lor, care îi creşte singură cu doar 600 de lei şi banii din alocaţiile minorilor.

În acest fel, sucevenii care au ales să participe la concertul live special, susținut de Ioan Mateiciuc, Mihai Boicu, Daniela Bejinariu și trupa Icarus, s-au alăturat proiectului CASA (Construim, Asistăm Social, Acționăm), derulat de Salvați Copiii - Filiala Suceava, la Liteni. Evenimentul a fost organizat de Alexandria Librării, La Fierarie – Talcioc Culturalși blogul Culturesti.ro.

 

Nu au condiţii minime de trai

Camelia Iordache, preşedinta Salvaţi Copiii – Filiala Suceava, mulţumeşte, în numele organizaţiei, tuturor artiștilor, spectatorilor și susținătorilor acestui proiect.

„Proiectul CASA (Construim, Asistăm Social, Acționăm) s-a născut ca o continuare firească a intervenției organizației, în care familia Pascariu, din Liteni, a avut calitatea de beneficiar. În prezent, locuința are o suprafață ce nu depășește 30 de metri pătraţi și este alcătuită din două camere, un hol de intrare și o bucătărie”, a explicat Camelia Iordache.

Locuința este făcută din chirpici şi calaburi și nu asigură nici măcar condițiile minime de locuit: nu este izolată și în pereți sunt fante, soba este artizanală și pune în pericol atât viața celor care locuiesc în casă prin scăpări de monoxid de carbon, cât și casa în sine, prin pericolul de incendiu din cauza izolării defectuoase la nivelul plafonului.

 

Puteţi să vă alăturaţi proiectului iniţiat de Salvaţi Copiii, Filiala Suceava

Obiectivul proiectului CASA, a mai completat Camelia Iordache, „este de a asigura familiei Pascariu un spațiu de locuit sigur și care să ofere condiții minime de învățare pentru copii. Ne-am propus ca, prin muncă voluntară, să construim două camere (una pentru băieți), o bucătărie și o baie. Pentru atingerea acestui obiectiv avem nevoie de resurse materiale (materiale de construcții) și financiare care vor fi utilizate pentru construcție. Până în prezent, pe parcursul anului 2012, am făcut campanie de strângere de fonduri pe pagina de Facebook a organizației și prin adresare directă la societăți comerciale. În luna septembrie 2012, pentru proiect s-au strâns 2.900 de lei și materiale de construcţii (OSB) donate de Egger Rădăuți”.

Voluntarii de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Suceava au izolat pereţii, acoperișul și tavanul cu vată minerală, OSB și pânză impermeabilă, iar voluntarii de la Salvați Copiii au făcut ca totul să fie mai vesel, pictând pereții interiori și barele de lemn care fixează pânza impermeabilă. Cei care doresc să se alăture și să sprijine proiectul pot să ia legătura cu Mircea Petriuc – coordonator proiect, Lena Ailincă – asistent social, telefon 0230 525 559, email: suceava@salvațicopiii.ro.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Concert la Talcioc Cultural, pentru a sprijini o familie nevoiaşă din Liteni.
 Vizualizări articol: 1427 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Concert la Talcioc Cultural, pentru a sprijini o familie nevoiaşă din Liteni5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei