Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 2 mar 2013 - Anul XVIII, nr. 50 (5257)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   14 imagini |   ø fişiere video

Start

A început expediţia Fălticeni-Gibraltar, 4.000 de kilometri la pas prin Europa

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Vineri, 1 martie, la ora 8.00, doi fălticeneni, Călin Dănilă şi Ioan Cojocaru, au pornit pe jos, într-o călătorie de 4.000 de kilometri. Expediţia a pornit din faţa Colegiului Tehnic „Mihai Băcescu”, unitate de învăţământ unde Călin Dănilă este profesor de educaţie fizică şi sport, iar Ioan Cojocaru a fost elev.

La plecare, cei doi temerari i-au avut alături pe primarul Cătălin Coman şi viceprimarul Gheorghe Aldea, Leonte Giani – preşedintele Alianţa Sindicatelor de Învăţământ Suceava, colegii de catedră, elevii liceului, soţiile celor doi, prietenii şi membrii Academiei de Aventură „Pământul Viu”. Înainte de plecare, mama lui Ioan Cojocaru le-a oferit celor doi mărţişoare şi ceai fierbinte.

„Ne-am propus să începem drumul nostru de la Colegiul <Mihai Băcescu>pentru că toţi colegii ne-au sprijint foarte mult, material, cu inimile, cu gândul, şi pentru asta tuturor le mulţumesc. Îi mulţumesc şi lui Dan Purdilă pentru atelajul pe care ni l-a făcut şi cu ajutorul căruia putem să transportăm cele necesare pe o distanţă de 4.000 de kilometri, dar şi sponsorilor fără de care deplasarea noastră ar fi imposibilă”, ne-a declarat Călin Dănilă.

Traseul a fost calculat folosind aplicaţia Google Maps, se vor utiliza drumurile cele mai scurte şi mai puţin aglomerate, fiind excluse drumuri forestiere şi alte trasee. Planul celor doi este de a călători urmărind drumurile naţionale sau cele judeţene (mai puţin aglomerate) din România, Ungaria, Slovenia, Italia, Franţa şi Spania, ajungând şi în câteva din marile oraşe ale Europei, precum Ljubljana, Veneţia, Genova, Marsilia, Valencia sau Barcelona. Punctul final al aventurii este Tarifa, un mic orăşel din Andaluzia, mai exact Punta del Tarifa, cel mai sudic punct al continentului european.

 

Sarcini bine stabilite pentru fiecare pe timpul călătoriei

Ioan este absolvent al Facultăţii de Geografie din Bucureşti, iar rolul său în cadrul expediţiei este legat de alegerea traseului şi orientare, în timp ce Călin este profesor de sport şi se va ocupa de dozarea efortului necesar în această călătorie, de alimentaţie şi de hidratare.

„Vom parcurge şase ţări şi, dacă lucrurile merg bine, sperăm să ajungem în 100 de zile la punctul terminus, Tarifa. Ne-am antrenat zilnic cu rucsacurile în spate pentru a ne adapta organismul la acest tip de efort. Ca bagaje vom avea sacii de dormit, cortul, foarte puţine haine de schimb, o cameră video, un aparat foto şi un minilaptop pentru a putea ţine la zi jurnalul de călătorie, alimente pentru două zile. Nu ne permitem să cărăm foarte mult, trebuie să avem un bagaj uşor, ca să putem înainta foarte repede, trebuie să atingem cei 40 de kilometri pe zi pe care ne-am propus să-i parcurgem”, a declarat Ioan Cojocaru. 

 

Aplauze din partea colegilor şi elevilor

Elevii de la Colegiul Tehnic “Mihai Băcescu” au pregătit şi câteva pancarte prin care le urau celor doi temerari “Drum bun!”.

La ieşirea din colegiu, Călin Dănilă şi  Ioan Cojocaru au primit aplauze binemeritate pentru curajul şi dorinţa de a străbate acest drum, cu piciorul. Au fost prezenţi la debutul călătoriei şi membrii Academiei de Aventură “Pământul viu”, care au ţinut să fie alături de colegii lor.

Prima oprire în drumul spre Gibraltar a fost la Cornu Luncii, unde cei doi s-au oprit la o rudă de-a lui Ioan, pentru a servi masa de prânz, apoi noaptea au petrecut-o la Gura Humorului. Aşa cum au prevăzut şi în timpul antrenamentelor, principalul disconfort în cadrul călătoriei din prima zi a fost cauzat de tirurile care trec foarte aproape de marginea drumului, cei doi fălticeneni fiind nevoiţi să părăsească de multe ori drumul.

 

Cele şase obiective ale călătoriei

Aşa cum ne-au declarat înainte de plecare, obiectivele lui Călin Dănilă şi Ioan Cojocaru în acest proiect sunt atingerea extremei sudice continentale Gibraltar-Tarifa, promovarea imaginii României şi a municipiului Fălticeni, ca promotori ai turismului european, stabilirea unor relaţii specifice între Academia de Aventura “Pământul Viu” şi alte organizaţii europene similare în scopul încurajării practicării turismului de orice fel, promovarea mersului pe jos ca modalitate de turism ecologic, monitorizarea schimbărilor care apar în organismul uman în urma efortului fizic prelungit, realizarea unei performanţe sportive prin parcurgerea la pas a celor 4.000 de km.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului A început expediţia Fălticeni-Gibraltar, 4.000 de kilometri la pas prin Europa.
 Vizualizări articol: 2319 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.5 din 8 voturi
A început expediţia Fălticeni-Gibraltar, 4.000 de kilometri la pas prin Europa3.558

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Mai dă-vă-n PLM [n.a.] cu Făltișeniul vostru. trimis de
( 2 mar 2013, 14:16:40
Până mai anul trecut auzeam și la budă de măreția Bucovinei de Gios - Ținutul Humorului.
Acum s-au sucit căpeteniile și ni se-mpinge pe gât Fălticeni cu apă rece:
la fălticeni nuș ce manifestări; la făltișeni spital, tot aclo centru de afaceri, aniversări de instituții, ce mai, o ofensivă mediatică de spălare a creierului de cea mai josnică speță.
Făltișeniul e mezul de la nucă și prin piața Nada Florilor axa de rotație a pomântului bortilește litosfera.

Totuși zona nefiind prea bogată în „argumente”, mai fabrică băieții câte-o dumă propagandistică, știrea din articolul de față fiind cea mai bună exemplificare.
Bine că n-au pornit kăkănarii diareici o expediție FĂLTICENI – patagonia, cu itinerarul de-a lungul axei Roma- Berlin- Tokyo, c-atunci se scăpau pe ei de râs lamele amerindiene.

De fapt substratul informațional al acestei gulgute de presă este altul: păcălicii pionieri exploratori au plecat în prospectarea traseului făltișeni – pașcani – târgu frumos – iași, ca să constate starea infrastructurii rutiere.
Această acțiune de cercetare va fi deosebit de utilă în viitorul apropiat în care tot natul nativilor între brusturi – cu cățel, cu purcel, cu prichindel, de la cel cu țăța-n gură pân’ la cel cu barba sură* - va reitera cea de-a doua Carte a Pentateucului. Adică exodul slugilor colhoznice și proletare către Heimatul originar – raionul Pașcani din gubernia Iași.
Această mizanscenă biblică va fi necesară în urma proiectului idiot de regionalizare a Rromânistanului, ocazie cu care Răzeșii tradiționali ai lui Ștefan** se vor opune înrobirii lor de către tâganii olteni și derbedeii teleormăneni.
1.1  RE: Mai dă-vă-n PLM [n.a.] cu Făltișeniul vostru. trimis de
( 2 mar 2013, 14:17:56
Spre deosebire de atitudinea mândră a Bucovinenilor, populația heteroclită și mizerabilă caracteriologic din mirabila zonă a fălticeniului hortycol va da curs poruncii de ascultare și supușenie datorate Iașiului și Domnitorului Cuza.***
Astfel înainte de ziua predestinată Ieșirii (silite ****) din Țara Bucovinei, toți robii usieliști își vor unge ușiorii cu zeamă de mere putrede, ca să fie recunoscuți de Domnul Dumnezeul Oștirilor Hortycole – Ghițălul de Aur cel ca un butoi plin de mațe fermentânde.
Tot de ușiorii bordeielor se vor lăsa benevol priponiți, ca să fie străpunsă urechea cu sula minciunilor piesiediste, în semn de amintire a înrobirii eterne a acestei proaste nații de nenorociți.
Apoi vor pregăti un ultim ospăț cu carne din șoșoi de câmp și șocâte pomicol, pe care-l vor mânca fript cu brichetele celea de culoare roșă primite milostenie în campania electorală.
După ce toate acestea se vor fi isprăvit, vor pregăti merindea pentru exod, alcătuită taman așa cum le-a poroncit Buhaiul Țucălar: numai pentru șapte zile, câte două mere putree și un fârtai de zeamă de pădurețe pentru fiecare nenorocit usielist/zi.

[***]
Abia acum se deduce scopul subsidiar al „impresionantei” expediții fălișenene: acela de a culege informații despre starea drumurilor și punctele obligate de trecere peste Șomuzuri, Moldova, Siret și Bahlui. Această măsură de asigurare a coloanei de marș are caracter preventiv, fiind susținută de aspectele conjuncturale ale fugii kăkănarilor diareici:
- timpul redus de alarmare la punerea în mișcare a einsatzkommandourilor vindicative ale muntenilor, mobilizarea iobăgimii având bostanul trepanat și emisferele lobotomizate, respectiv punerea în mișcare necondiționată a coloanei bejenarilor făltișeneni:
1.2  RE: Mai dă-vă-n PLM [n.a.] cu Făltișeniul vostru. trimis de
( 2 mar 2013, 14:19:38
- amănuntul arhicunoscut că Domnul Dumnezeul oștirii piesiediste n-are nica puteri, nefiind în stare să tragă o dungă de var peste ctitoriile egipțienilor pediști sau să toarne un cancioc de beton la temelia unei piramide de văiugă câmpenească.
Singurul lucru la care se pricepe de minune jegosul Butoi cu mațe este să călătorească șezând pe o slavă de jilț de-a Îngerului Fluturesc decăzut în adâncurile Gheenei opoziției, arătare comică mergând înaintea triburilor iobăgești ziua călare pe un nor de praf, abureli, minciuni, texte ceaiuri, dume și gulgute, iar noaptea pe un stâlp de foc din care vor izbucni fulgere lamentabile asupra grelei moșteniri din timpul Marii Geneze Socialiste din Decembrie, fulgere care vor fi aruncate cu o consecvență exasperantă în capul urmăritorilor neprozeliți ai sectei neo-bolșevice.
În atare condiții, nici nu se mai pune problema despicării apelor și trecerii prin Marea Roșie, aspect biblico-istoric paradoxal prim prisma faptului că O Mare Roșie Sovietică nu poate trece la rândul ei prin altă Mare Roșie.

Pentru toate aceste motive s-a organizat din timp util, cu sprijinul și susținerea nemijlocită a Polobocului Țucălar, fantastica, fenomenala, excepționala, nemaiîntâlnita, uluitoarea expediție făltișeneană.
Expediție care poartă cu mândrie kretină stindardul de luptă al triburilor usieliste înrobite, stindard având heraldica alcătuită din Frunza de brusture riverană Șomuzului, deasupra căreia se află un ansamblu alcătuit dintr-o bărdacă de rachiu de mere, un chirpic și o cărămidă de tizâc, în laterale crengi uscate de Ionatani având pe ramuri viermi (uslași) și pădurețe putrede iar la baza blazonului deviza locală „Servum Pecus”.
1.3  RE: Mai dă-vă-n PLM [n.a.] cu Făltișeniul vostru. trimis de
( 2 mar 2013, 16:01:01
aloo nazistu, ai uitat sa iti mananci kaiser-ul azi si esti nervos? Sa inteleg ca iti plac mai mult articolele cu babe violate sau accidente, si nu cele in care mai spune ce mai fac oamenii...

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei