Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 1 mar 2013 - Anul XVIII, nr. 49 (5256)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Întârziere

Spitalul Judeţean de Urgenţă amână introducerea coplăţii la externare

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

La finele lunii ianuarie, Ministerul Sănătăţii (MS) a anunţat că în sistemul sanitar se va introduce coplata, începând cu data de 1 martie 2013.

Potrivit purtătorului de cuvânt în cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU), dr. Tiberius Brădăţan, “atâta timp cât contractul-cadru dintre Casa de Asigurări de Sănătate şi spitalele din ţară nu este semnat, coplata nu poate fi introdusă. Estimăm că de la data de 1 mai se poate pune problema introducerii coplăţii la Spitalul Judeţean”. Mai mult de atât, Ministerul Sănătăţii a emis o ordonanţă de urgenţă în cadrul căreia se specifică faptul că “Guvernul amână până după 31 martie, inclusiv, intrarea în vigoare a noului contract-cadru de acordare a asistenţei medicale”. Motivul invocat de executiv este faptul că legea bugetul de stat nu a fost aprobată în timp util, adică până în 31 decembrie 2012.

Odată ce ministerul de resort a anunţat introducerea coplăţii, managerul Spitalului Judeţean, ec. Vasile Rîmbu, a explicat că cei 10 lei pe care pacientul va trebui să-i scoată din buzunar nu vor reprezenta un mare ajutor pentru sistemul sanitar, ţinând cont de cheltuielile imense pe care le are un spital. Coplata impusă de Ministerul Sănătăţii nu ar acoperi nici jumătate din costul lunar al medicamentelor de la Spitalul Judeţean.

Coplata nu va fi aplicată serviciilor de urgenţă, în ambulatoriu de specialitate, nici persoanelor exceptate prin lege, respectiv copii, gravide, pensionari cu venituri mai mici de 740 de lei, bolnavi incluşi în programele naţionale de sănătate sau veterani de război. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Spitalul Judeţean de Urgenţă amână introducerea coplăţii la externare.
 Vizualizări articol: 869 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Spitalul Judeţean de Urgenţă amână introducerea coplăţii la externare5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei