Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 1 mar 2013 - Anul XVIII, nr. 49 (5256)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Susţinere

Primarii din zona Câmpulung Moldovenesc cer finalizarea lucrărilor la pârtia de pe Rarău

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Primarii localităţilor din apropierea municipiului Câmpulung Moldovenesc solicită finalizarea lucrărilor şi darea în folosinţă a pârtiei de pe masivul Rarău. Anunţul a fost făcut de preşedintele Grupului de Acţiune Locală Bucovina de Munte, Ioan Bogdan Codreanu, care a subliniat că finalizarea acestei investiţii reprezintă şansa de dezvoltare a acestei zone a judeţului. „Ţinutul Câmpulungului Moldovenesc, încărcat de istorie şi legendă, rivalizează în frumuseţe cu oricare regiune muntoasă din lume. Este un dar divin, despre care Geo Bogza spunea: <În alte locuri pot fi munţi mult mai mari sau fluvii puternice, marea sau oceanul: aici Rarăul reprezintă dimensiunea fundamentală a lumii, latura casnică a vieţii şi a istoriei. Cu el începe acolo, în partea de miazănoapte a ţării, realitatea sufletească din care a izvorât unduitoarea potrivire de cuvinte: Pe-un picior de plai, pe-o gură de rai>”, a spus preşedintele GAL Bucovina de Munte.

Primar al comunei Pojorâta, Ioan Bogdan Codreanu a ţinut să sublinieze faptul că finalizarea lucrărilor la această pârtie de schi va însemna punerea în valoare a frumuseţilor naturale, cu toate punctele turistice cunoscute, şi va atrage investitori în domeniul turismului, folosind toate resursele de care dispune această zonă a judeţului. El a mai arătat că odată cu darea în folosinţă a acestei pârtii vor fi puse în valoare tradiţiile, meşteşugurile şi obiceiurile populare, şi va fi pus în valoare drumul judeţean Pojorâta-Rarău.

Primarul din Câmpulung Moldovenesc, Mihăiţă Negură, a anunţat săptămâna trecută că primul tronson al pârtiei este finalizat în proporţie de 81%, subliniind că finalizarea acestuia este o problemă vitală pentru viitorul municipiului. Negură a spus că pentru finalizarea lucrărilor la primul tronson al pârtiei, care va avea o lungime de 2,8 kilometri, mai este necesară o sumă de 21,25 de milioane de lei. Valoarea totală a investiţiei în primul tronson al pârtiei de schi de pe masivul Rarău se ridică 71,1 milioane de lei.

Potrivit proiectului, lăţimea acestei pârtii variază de la 30 de metri în zona de plecare, la 80 de metri în zona de sosire. Panta medie a acestui tronson este de 16,6%, încadrându-se într-o pârtie de categorie uşoară spre medie. Al doilea tronson al pârtiei va avea o lungime de aproape 1,7 kilometri, o pantă medie de 21,5% şi va avea lăţimea medie de 35,2 metri.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Primarii din zona Câmpulung Moldovenesc cer finalizarea lucrărilor la pârtia de pe Rarău.
 Vizualizări articol: 2048 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Primarii din zona Câmpulung Moldovenesc cer finalizarea lucrărilor la pârtia de pe Rarău5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   INTREBARE INTREBATOARE DE WEEK END trimis de
( 1 mar 2013, 12:50:13
CAND GEO BOGZA TI-A SPUS,D-LE PRIMAR OT GAL,TOATE ACESTEA,NU ERAU ATATIA HOTI CU FUNCTII,SCOLITI PE LA STE-GHE,PCR-SECU-KGB SI CARE MAI PERSISTA IN FUNCTII,MAI MULT DE FRICA,CAUTAND NO MINIMA PROTECTIE,SAU PUR SI SIMPLU NU SUNT LASATI SA PLECE DIN FUNCTII DE CATRE ,,SUPERIORII LOR IERARHICI''-MAI ESTE
CATE CEVA DE FURAT.
APROPO,DE UNDE SUNTETI ORIGINAR,D-LE PRIMAR???
2.   COMPLETARE trimis de
( 1 mar 2013, 12:57:33
LA PROCENTAJUL [IMPORTANT ESTE ACEL 1%-PESTE 80]SI LA KILOMETRAJUL DE MAI SUS,CE ERA DACA MAI ADAUGATI SI KILOMETRAJUL DE CONDUCTE CARE RUGINESC,,INHUMATE'' SPRE DISTRUGERE???
REAMINTIM,ZECI DE KM DE CONDUCTE,PRIN CARE SE BANUIESTE CA AR FI TREBUIT SA CIRCULE AGENT TERMIC SI APA CALDA MENAJERA.DAR CUM MAI EXISTA DESTUI DE MULTI
CARE URASC SI DETESTA APA CALDA[IN GUBERNA AU APARUT DEJA PADUCHII PE LA SCOLI]NUMAI ACESTIA NU REGRETA ESECUL CU CET-UL.
3.   COMPLETARE LA...COMPLETARE trimis de
( 1 mar 2013, 13:11:01
SPERAM D-LE PRIMAR OT GAL,SA INTRODUCETI IN CIRCUITUL TURISTIC SI CABANA OBCIOARA,IAZURILE DE DECANTARE DIN TOATA ZONA,PESTERILE DE LA V.PUTNEI,FD.MOLDOVEI,BREAZA SI LUCINA,RUINELE REZULTATE IN URMA JAFULUI DE LA E.M. FD.MOLDOVEI CAT SI PRIVELISTILE JAFULUI SILVIC,CA SA VADA SI TURISTII CUM SUNT PROTEJATI FAPTASII SI COMPLICII-ADICA INFO-CACANARII SECURITATII KGB-ISTE,DE CATRE PROTECTORII LOR IERTATI IN DEC '89!
CAT DESPRE CEI CE MA SUNATI CU NR ,,NECUNOSCUT'',NU ARATATI DECAT SPAIMA,NEPUTINTA SI ATACUL DE PANICA CE V-A CUPRINS.V-AM TOT AVERTIZAT,CINE ARE DE PLATIT VA PLATI,LEGAL BINEINTELES!NU AVEM NICI O OBLIGATIE SA VA DECONTAM JAFUL!CAPAC PESTE PUPAZA - O VESTE BUNA-TEL. MEU ESTE SUB ASCULTARE DIN CELE MAI VECHI TIMPURI,ASA CA AVETI PUTINTICA RABDARE....
IN ALTA ORDINE DE IDEI,FIIND SOIMAN DE MUNTE LOCO,NU PERMIT NIMANUI SA-MI IMPUNA ,CE SA VORBESC,CAND SA VORBESC SI CUM SA VORBESC-SUNT LA MINE ACASA,SPRE BUCURIA UNORA SI DISPERAREA ALTORA.CUI NU-I CONVINE,UN INDEMN BASARABEAN-,,CEMODAN-VOKZAL-GU
4.   INDEMN trimis de
( 1 mar 2013, 13:12:55
,,CEMODAN-VOKZAL-GUBERNIA''!HA
5.   COMPLETARE trimis de
( 1 mar 2013, 13:14:16
COMPLETARE PTR ACENZORITEI LU'ATOVARASITEI:
,,HAWK''!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei