Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 1 mar 2013 - Anul XVIII, nr. 49 (5256)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Împuternicire

Comisarul-şef Marcian Colman rămâne la comanda IPJ Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Comisarul-şef Marcian Colman, a cărui împuternicire la comanda Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava a expirat ieri, va rămâne în continuare în fruntea poliţiştilor din judeţ.

Culmea, ieri seară, în jurul orei 18:00, Colman nu primise nici un document oficial, însă purtătorii de cuvânt ai Inspectoratului General al Poliţiei Române şi ai Ministerului Afacerilor Interne au confirmat că actualul şef al poliţiei judeţene va rămâne la Suceava şi nu îşi va relua încă activitatea ca şef al Serviciului pentru protecţia fondului forestier şi piscicol din cadrul IGPR, funcţie pe care o deţinea înainte de fi trimis să conducă IPJ Suceava.

Colman l-a înlocuit la conducerea Poliţiei Judeţene Suceava pe comisarul-şef Ioan Nicuşor Todiruţ, care a fost trimis din vara anului trecut „în exil” la IPJ Călăraşi.

La începutul lunii trecute a avut loc şi un episod hilar, Todiruţ aflând că se poate întoarce la Suceava, iar Colman că îşi poate face bagajele să îşi reia funcţia de la Bucureşti.

La nici 24 de ore după ce cei doi au confirmat mutările comandate de la minister, s-a aflat că ordinul s-a revocat şi cei doi rămân „la loc comanda”.

Ba mai mult, purtătorii de cuvânt ai Poliţiei Române, respectiv ai Ministerului Afacerilor Interne (MAI) au declarat că nu s-ar fi remis nici un ordin în acest sens, singura ipoteză fiind acea că cei doi comisari-şefi au avut acelaşi vis: că se întorc fiecare la casele lor.

„Din câte ştiu eu, nu s-a modificat nimic la conducerea celor două inspectorate”, declara purtătorul de cuvânt al IGPR, comisar Raluca Claudia Seucan.

„Ministerul nu a emis nici un ordin în acest sens. Nu ştiu despre ce vorbiţi”, era răspunsul pe care ni le-a dat la acea vreme Monica Dajboc, purtătorul de cuvânt al MAI.

 

Avocatul lui Todiruţ susţine că se fac tot felul de presiuni ca acesta să-şi dea demisia

Între timp, Direcţia Naţională Anticorupţie Suceava a anunţat că a început urmărirea penală împotriva comisarului-şef Ioan Nicuşor Todiruţ, acesta fiind acuzat că în 2006 a achiziţionat la un preţ de peste patru ori mai mare clădirea în care îşi are în prezent sediu Poliţia municipiului Suceava (aproape 120 de miliarde de lei vechi).

Cătălin Dancu, avocatul comisarului-şef Todiruţ, a arătat că acest dosar, vechi din 2009, este o cacialma, la fel ca şi avalanşa de controale de la Bucureşti (cinci de la începutul acestui an), toate având un singur scop: de a-l determina pe inspectorul-şef să-şi dea demisia din fruntea IPJ Suceava.

Dancu a explicat că sunt multe minciuni în acest dosar şi se întreabă cum de doar Todiruţ a fost pus sub învinuire, atâta timp cât muntele de documente care a stat la baza achiziției publice a sediului poliției municipale au fost semnate şi contrasemnate de cele mai înalte autorităţi ale Inspectoratului General al Poliţiei Române şi ale Ministerului Afacerilor Interne

„Au aşteptat şapte ani să reacţioneze? Din noiembrie 2006, de când s-a achiziţionat acel sediu, câţi miniştrii de Interne, câţi secretari generali, câţi şefi de direcţii s-au schimbat? Au găsit acum problema, exact când domnul Todiruţ trebuia să vină acasă (n.r. - din detaşarea de la IPJ Călăraşi). Domnul Todiruţ putea să facă tumbe în faţa IPJ. Dacă Bucureştiul nu semna, nu introducea investiţia pe listă, nu făcea rectificarea bugetară, nu-şi trimitea specialişti care au urmărit în negocierile directe toată procedura, nu-şi angajau expertul lor, nu al meu, nu dădeau curs întregii note de fundamentare, astăzi nu aveam nici un dosar. Domnul Todiruţ nici dacă voia nu putea să facă nimic, este ordonator terţiar de credite, nu principal. Voi face plângere penală împotriva şefului Poliţiei Române şi a Ministrului de Interne”, a declarat pentru Monitorul de Suceava cunoscutul avocat Cătălin Dancu. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Comisarul-şef Marcian Colman rămâne la comanda IPJ Suceava.
 Vizualizări articol: 1782 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Comisarul-şef Marcian Colman rămâne la comanda IPJ Suceava5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei