Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 1 mar 2013 - Anul XVIII, nr. 49 (5256)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Opinie

Gheorghe Flutur susţine că USL este o fabrică de şomeri

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Secretarul general al PDL, senatorul Gheorghe Flutur, a criticat actuala guvernare USL, precizând că mii de angajaţi din companiile de stat şi din fabricile din România se află la un pas de a-şi pierde locurile de muncă. Flutur a arătat că liderii USL trebuie să dea explicații românilor, având în vedere că în campania electorală le-a promis noi locuri de muncă, şi nu şomaj şi sărăcie.

„USL distruge locurile de muncă ale celor peste 3.000 de angajați ai combinatului Oltchim. USL le-a promis, înainte de alegeri, că va găsi soluții pentru ei, iar azi Guvernul le propune drept soluţie insolvența şi lichidarea. Mai mult, în timp ce ministrul Economiei vorbește despre reindustrializarea României, combinatele românești sunt vândute pe câţiva lei, cum este şi cazul Mechel, iar angajații sunt disponibilizați. Guvernul nu a intervenit în nici un fel pentru a încerca să salveze locurile de muncă de la combinatele deținute de grupul Mechel”, a spus Gheorghe Flutur.

El a adăugat că, în vara trecută, premierul Victor Ponta a dat vina pe guvernarea PDL pentru situația de la Mechel Câmpia Turzii, unde conducerea începuse concedieri colective. „După ce s-a lămurit că cel care a privatizat combinatul de la Câmpia Turzii a fost Guvernul Năstase, premierul a tăcut mâlc”, a subliniat senatorul PDL de Suceava. Gheorghe Flutur spune că problemele de la Oltchim şi Mechel „sunt doar începutul”, precizând că mii de oameni își vor pierde locurile de muncă în următorii cinci ani.

El a mai precizat că Executivul condus de Victor Ponta pregătește disponibilizări în 16 companii din energie, după cum arată un proiect de ordonanță de urgență prezentat în presă. „Guvernul Ponta produce șomeri pe bandă rulantă, deşi în campania electorală USL nu le-a spus nimic românilor despre disponibilizări. Oamenii îşi pierd locurile de muncă, dar birocraţia guvernamentală se umflă în fiecare zi, USL răsplătindu-şi membrii cu slujbe la stat. La Ministerul Economiei există acum şapte secretari de stat, în timp ce pe vremea Guvernului Boc existau doar doi secretari de stat. A fost reînfiinţată Cancelaria Premierului, desfiinţată de guvernarea PDL, pentru ca alte câteva zeci de membri ai USL să primească locuri de muncă. Şi mai mult, clientela USL reprezintă cea mai mare gaşcă politică adusă vreodată la putere în România”, a declarat secretarul general al PDL.

Flutur a mai amintit că PDL a depus o moţiune simplă la Camera Deputaţilor cu privire la creşterea şomajului şi la problemele din companii precum Oltchim sau Mechel. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Gheorghe Flutur susţine că USL este o fabrică de şomeri.
 Vizualizări articol: 1906 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 3 voturi
Gheorghe Flutur susţine că USL este o fabrică de şomeri3.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Perfect adevarat ! trimis de
( 1 mar 2013, 12:36:09
Aveti dreptate dar temeliile acestei fabrici sunt turnate cu mult timp in urma cand chiar guvernarea PDL era la putere . 99 % din unitatile intrate in insolventa au datorii la fisc .Desi suntem convinsi ca fiscalitatea in Romania trebuie redusa noi facem taman invers
2.   Rea trimis de
( 1 mar 2013, 12:49:29
cred ca a uitat fluturica ca el a adus suceava in directia asta proasta si de asta a si platit peste cativa ani nu o sa mai auziti de flutur ca se pierde in anonimat te-ai sinucis singur politic flurica cu toate clanurile tale
2.1  RE: Rea trimis de
( 1 mar 2013, 13:01:57
Ce-a facut??? S-a sinucis singur? Ma speriasem... Era mult mai rau daca l-ar fi sinucis altcineva...
3.   BA NU! trimis de
( 1 mar 2013, 13:16:09
Nu-i fabrică de șomeri fiindcă cei mai mulți sunt numiți în AGA și CA.
RESTUL (!) sunt angajați full-time la postat sloganuri pe site-urile ziarelor.
4.   Nenorocirile guvernarii PDL trimis de
( 1 mar 2013, 14:56:52
Victor Ponta le enumera:
"1. "Sistemul de coruptie si crima organizata in cadrul ANAF". Victor Ponta a adaugat ca, "dupa schimbarea lui Blejnar, au crescut incasarile", iar "sistemul de coruptie de la ANAF a adus pierderi grave la buget".
2. Posta Romana - "peste 100 de milioane de euro paguba, fapte de coruptie PDL coordonate de la Ploiesti
3. Hidroelectrica - "1,2 miliarde de euro prejudiciu - Videanu si alti baieti destepti dar şi Oltchim, cu un prejudiciu de 700 de milioane de Euro creat de firmele capuse PDL.
4. "Blocajul de la POSDRU si alte programe regionale".
5. Taxa de clawback, "adoptata de Guvernul Boc prin doua ordonante succesive care se contraziceau intre ele si un deficit in acest moment de 700 de milioane de lei in functionarea spitalelor".
Armata - subfinantata de Guvernul Boc. Posturile in politie - blocate
Televiziunea publica, datorii de peste 100 de milioane de euro, dupa guvernarea Boc
6. "Situatia lasata in educatie. Faimoasa clasa pregatitoare facuta doar pentru a deturna 50 de milioane de euro".
4.1  RE: Nenorocirile guvernarii PDL trimis de
( 1 mar 2013, 21:37:10
1. ponta e micinos din fire, e chiar in fisa postului sa fie mincinos altfel nu il angajau. Chiar il crezi ca sunt incasari mai mari?
3. Hidroelectrica trece pe profit anul asta dar alro, sidex si multe altele intra pe pierdere si vor falimenta. E usor sa rezolvi o problema si sa creezi alte 5. Mai greu e sa rezolvi o problema fara sa fermi toata economia.
la restul nu mai am chef sa argumentez. poate maine.
5.   Ptr.radumamii trimis de
( 1 mar 2013, 15:01:17
ai uitat de guvernarea psd ?
6.   Nenorocirile guvernarii PDL trimis de
( 1 mar 2013, 15:08:34
In 2009, Guvernul Boc a introdus impozitul forfetar.100.000 de societăţi au fost desfiinţate, numărul şomerilor crescând cu aproximativ 200.000 în doar câteva luni.
6.1  RE: Nenorocirile guvernarii PDL trimis de
( 1 mar 2013, 21:32:48
PSDul introduce impozit forfetar de anul asta!
7.   Nenorocirile guvernarii PDL trimis de
( 1 mar 2013, 15:17:37
Ministerul Turismului din fostul Guvern Elena Udrea a lăsat găuri imense în bugetul statului, spune actualul ministru Maria Grapini."Puţin s-a spus în presă de adevăratele găuri negre, adevărate prăpastii, moştenite şi lăsate... Este de neadmis să deschizi în toată România şantiere şi să nu ai asigurat buget.Nenorocirea este că au fost nişte abonaţi la licitaţiile centrale ale ministerului. Acei abonaţi şi-au luat avans la 5-6 licitaţii pe care le-au deschis, iar subcontractorii acum sunt spulberaţi pentru că nu li se plătesc banii. Este aproape ilegal ce a făcut Ministerul, scoţând licitaţii şi neavând asigurată din spate finanţarea", a spus ministrul Grapini.
7.1  RE: Nenorocirile guvernarii PDL trimis de
( 1 mar 2013, 21:40:13
Eu personal vad totusi partii de ski la Humor, V Dornei, Malini, una inceputa la C Lung.
Am fost si la Brasov si s-au facut minuni pe acolo. Totusi bati campii, s-au facut investitii in infrastructura f serioase si f oportune.
La Humor merg in fiecare weekend si e full tot timpul, cred ca esti rau intentionat cand te faci ca nu vezi investitiile din judet.
8.   Poveste de iarna cu zana Udrea trimis de
( 1 mar 2013, 19:17:02
Fostul ministru a avut la dispoziţie 370 de milioane de euro pentru a face România o ţară de schiori, patinatori şi înotători.Săli de sport şi patinoare în sate cu puţini locuitori, şi ăia bătrâni şi sărmani, pârtii de schi în zone uitate de lume, în care s-a investit mai mult decât ar fi trebuit, şi gestionarea banului public după bunul plac sunt doar câteva dintre preocupările pe care le-a avut Elena Udrea în perioada 2009 ­ martie 2012, atunci când a deţinut funcţia de ministru al Turismului. Perioadă pentru care acum, Comisia Europeană, suspectează folosirea incorectă a banilor primiți de la UE.Specialiştii în turismul montan spun însă că parte din investiţii sunt cel puţin fanteziste. “Investiţii făcute fără cap. Cam aşa am putea numi investiţiile făcute de fostul ministru al Turismului Elena Udrea în domeniul schiabil. Udrea a aprobat proiecte ce vizau dezvoltarea turistică în localităţi în care nu există apă curentă, canalizare, nu există căi de acces (drumuri, tren), nu există infrastructură rutieră şi nici structuri de primire turistică”, ne-a declarat Gelu Grădinaru, proprietarul instalaţiilor pe cablu din Sinaia şi Predeal.
8.1  RE: Poveste de iarna cu zana Udrea trimis de
( 1 mar 2013, 21:42:17
Eu personal vad totusi partii de ski la Humor, V Dornei, Malini, una inceputa la C Lung.
Am fost si la Brasov si s-au facut minuni pe acolo. Totusi bati campii, s-au facut investitii in infrastructura f serioase si f oportune.
La Humor merg in fiecare weekend si e full tot timpul, cred ca esti rau intentionat cand te faci ca nu vezi investitiile din judet.
Si la Piatra Neamt am fost si e super tare telegondola si somenil skiabil de acolo.
Eu ma intreb daca tu stii sa skiezi macar...
9.   Poveste de iarna cu zana Udrea trimis de
( 1 mar 2013, 19:21:08
În ultimii trei ani, investiţiile în domeniul schiabil s-au făcut cu preponderenţă în zonele în care primarii erau de la PDL. În ceea ce priveşte firmele desemnate câştigătoare la licitaţiile organizate de autorităţile locale pentru realizarea lucrărilor de dezvoltare a turismului, vedem că sunt câteva firme abonate la banii statului. De exemplu, firma ACOMIN,patronată de Horia Daniel Faur,bun prieten cu Tiberiu Iacob-Ridzi, primarul din Petroşani. Un alt exemplu este Patinoarul de la Braşov, pentru care s-au alocat 12 milioane de euro, în condiţiile în care un patinoar similar de la vecinii unguri a fost realizat cu o sumă de trei ori mai mică.
9.1  RE: Poveste de iarna cu zana Udrea trimis de
( 1 mar 2013, 21:44:20
Stai linisitit ca ati preluat si voi PSDistii moda...
Sebastian Ghita e prieten cu V Ponta. Frate-su a prins contracte de milioane de euro cu statul taman dupa ce a preluat guvernul PSD puterea. Mai intai analizeaza cu ce se ocupa sefii tai.
Baisanu tocmai si-a pus  ☭ rea sefa peste sanatatea suceveana.
10.   Catre H2S04 trimis de
( 1 mar 2013, 22:42:13
Partia de schi si amenajarea parcului Arinis(cu sala sport si bazin inot acoperit) au fost facute de primarul PNL Ursaciuc .La Vatra Dornei partiile sunt acolo de un secol.La Malini este partie particulara.La Brasov s-au irosit banii pe patinoar platind de 3 ori cat face.Nu asa se procedeaza,platind de trei ori pretul si dand lucrari la firmele clientelare PDL.Acesta este un stil de lucru care a caracterizat PDL.
10.1  RE: Catre H2S04 trimis de
( 2 mar 2013, 01:36:07
La Arinis au fost facute partiile de primar cu banii lui de acasa? Probabil ca nu. Daca totusi l-au lasat PDListii sa acceseze programul POPAS ca sa faca partii ma gandesc ca nu a fost dracul asa negru cum il prezinti tu...

La Vatra Dornei este o partie noua: "Lucrările de amenajare, în valoare de 3,2 milioane de euro, din care 2 milioane din fonduri PHARE, au început în 2008. Pârtia are o lungime de 850 de metri, o diferenţă de nivel de 200 de metri, dispune de ratrac, instalaţie de nocturnă şi de teleschi, precum şi tunuri de zapadă."

Am vorbit eu de patinuarul din Brasov? Esti culmea, eu iti zic ca sunt partii beton tu imi zici ca este un chiosc la baza partiei care nu e vopsit in rosu ci in portocaliu...
11.   Pârtii ca un derdeluş trimis de
( 2 mar 2013, 06:42:04
Din cauza schimbărilor climatice este interzis prin lege să amenajezi domeniu schiabil sub altitudinea de 1.400 de metri. În România, singura zonă care se pretează a fi domeniul schiabil este zona platoului Bucegi, unde avem o altitudine de peste 2.000 de metri. Aceste criterii la noi în ţară nu se mai respectă, chiar dacă cercetările sunt făcute de «doctori în domeniul schiabil».Cauza pentru care pârtiile de schi nu pot fi construite sub altitudinea de 1.400 de metri este simplă, deoarece sub această cotă zăpada artificială este foarte greu de menţinut. "Majoritatea pârtiilor de schi din lume au tunuri de zăpadă artificială. Pentru ca pârtia să fie bună, temperatura trebuie să fie sub minus 5 grade Celsius. Această temperatură nu poate fi întâlnită o perioadă mai lungă, zile la rând, la altitudini sub 1.400 de metri".Telegondola este o instalaţie de lux. De regulă, în străinătate, acest echipament se utilizează pe gheţari, adică pe distanţe mai mari, nu ca la noi. Nu se justifică amplasarea unei telegondole într-o staţiune pe Valea Prahovei sau la Piatra-Neamţ. Pe pârtia de la Piatra-Neamţ nu cred că se schiază 20 de zile pe sezon. Aia a fost o investiţie foarte, foarte proastă.
12.   Pârtii ca un derdeluş trimis de
( 2 mar 2013, 06:44:58
Să nu uităm patinoarul de la Braşov, pentru care Udrea a plătit firmei MBS, deţinută de colegul său de partid, Gabriel Silaghi, suma de 12 milioane de euro, adică de trei ori mai mult decât a costat un patinoar asemănător la vecinii noştri unguri. Patinoarele plătite de Udrea au fost făcute cu nişte costuri care au speriat şi Vestul, declara recent actualul ministru al Turismului, Eduard Hellvig. O altă investiţie făcută fără cap o constituie telescaunul de la Rânca, judeţul Braşov. Investiţia a fost în valoare de peste 6 milioane de euro, însă este neutilizat aproape tot sezonul, deoarece nu are instalaţii de zăpadă artificială.
13.   Raportul reggio trimis de
( 2 mar 2013, 06:48:14
Situaţie fără precedent la nivel european după raportul referitor la activitatea pe 2011 a DG Regio, discutat în cadrul Comisiei de Control Bugetar a PE Pentru că au fost finanţate proiecte neeligibile şi s-au încălcat normele privind achiziţiile publice, România va fi audiată în cadrul Comisiei din PE.
Potrivit documentului, 505 mil. de euro din cele 515 din fonduri de coeziune absorbite de Guvernul Boc în 2011 sunt susceptibile de fraudă.
Principalii responsabili pentru această situaţie sunt fostul ministru al Dezvoltării Regionale, Elena Udrea, precum şi fostul şef al ANRMAP, Cristina Trăilă.Din 515 milioane euro atraşi de statul român în 2011, lăsând la o parte că suma este infimă, ceea ce indică o performanţă dezastruoasă a Guvernului Boc, 505 milioane de euro sunt suspectaţi de fraudă. Adică doar 10 milioane au fost cheltuiţi corect", a spus europarlamentarul Cătălin Ivan
14.   Bla,bla,bla trimis de
( 2 mar 2013, 08:14:57
Șobolan de bibliotecă,încă nu ai învățat să înjuri ? Ce șuturi în fund ți-ai luat săptămâna asta ! Mi-a plăcut ! Nu mai zic de ABC ,proprio e diventato mutu.
15.   Catre Fantomas trimis de
( 2 mar 2013, 08:21:48
Da,stiu la ce te referi.La acea persoana care este mentorul tau.Dar cu toate acestea dupa cum observi comentez pe forum la fel de inflacarat ca intodeauna.El nu:)
15.1  RE: Catre Fantomas trimis de
( 2 mar 2013, 08:30:33
Frumos cuvânt : „înflăcarat”.E ca și culoarea stindardului din care faci parte sau poate al trandafirilor bunicuței.Tu nu vezi cât ești de penibil ? Mai las-o naibii de propagandă.Data viitoare(dacă ești băiat bun și nu o iei pe arătură) îți spun un banc cu propagandiști.
16.   Highway trimis de
( 2 mar 2013, 09:24:59
Investitii, absorbtii, partii, patinoare, sali de sport, proiecte, buget, sau alte bazaconii. Personal, voi avea incredere, si voi sustine doar pe cei care se vor apuca la modul serios de construit AUTOSTRAZI. Paraindaraturi cat mai mici, lucrari de calitate, si implicare maxima. Asta e prima urgenta in Romania. Si uite-asa s-ar crea si niscai locuri de munca, pentru ca e muuulta treaba de facut. Nu ma intereseaza deloc doctrinele unora sau altora. Vreau fapte, lucruri concrete. Ar fi buna o campanie mediatica de genul "Lasati abureala si treceti la treaba!" Dar pare ca nu prea se poate, e in ADN-ul nostru sa ne furam singuri caciula, si dupa aia sa ne apucam s-o cautam, doar suntem romani ce naiba, ne tragem din traci, daci, romani, dar mai ales ne tragem pe sfoara. Singuri. 'Ai de capu' nostru...

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei