Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 8 feb 2013 - Anul XVIII, nr. 31 (5238)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Sute de dosare penale

Numărul infracţiunilor de evaziune fiscală, în creştere galopantă în ultimul an

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Numărul infracţiunilor de evaziune fiscală a înregistrat o creştere galopantă în ultimul an de zile, dosarele penale de acest gen ocupând o parte importantă din munca poliţiştilor de la „Investigarea Fraudelor”.

Conform datelor de bilanţ ale Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Suceava, în 2012, în judeţ au fost constatate 342 de infracţiuni de evaziune fiscală, cu 201 mai multe faţă de anul 2011. Acest salt foarte important s-a înregistrat în condiţiile în care per total infracţiunile economice înregistrate sunt în scădere. Astfel, reiese din datele de bilanţ ale IPJ Suceava, anul trecut au fost constatate 2.037 de cauze economico-financiare, cu o scădere de 1.623 de infracţiuni faţă de anul 2011.

Referitor la alte tipuri de infracţiuni pe linie economică, din totalul de 237 de fapte de înşelăciune, aproape 60% au fost de natură economică. Dintre acestea se remarcă în număr destul de ridicat 36 de înşelăciuni în dauna unităţilor bancare.

Infracţiunile de serviciu sau în legătură cu serviciul sunt în scădere, anul trecut fiind totalizate 83 de fapte de acest gen. Preponderente la acest capitol au fost 51 de fapte de abuz în serviciu, dintre care 39 au fost fapte contra intereselor persoanelor, iar 12 în dauna intereselor publice.

Anul trecut, poliţiştii au înregistrat 518 infracţiuni de fals, în scădere cu 81 faţă de 2011, şi 22 de infracţiuni de corupţie, cu 88 mai puţine decât în 2011.

În ceea ce priveşte infracţiunile la Legea CEC-ului, poliţiştii de la Investigarea Fraudelor au înregistrat anul trecut 167 de fapte, cu trei mai multe decât în 2011.

La legea privind drepturile de autor şi drepturile conexe s-au înregistrat anul trecut 62 de fapte penale, în scădere cu şase, în timp ce la legea privind Codul Fiscal au fost constatate 38 de infracţiuni, cu una mai mult decât în 2011.

În fine, în creştere au fost şi infracţiunile la legea privind mărcile şi indicaţiile geografice, 33 de fapte în 2012, faţă de doar 13 în 2011.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Numărul infracţiunilor de evaziune fiscală, în creştere galopantă în ultimul an.
 Vizualizări articol: 1234 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.0 din 1 vot
Numărul infracţiunilor de evaziune fiscală, în creştere galopantă în ultimul an2.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei