Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 8 feb 2013 - Anul XVIII, nr. 31 (5238)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Liberalizarea regimului vizelor pentru românii ce călătoresc în SUA, discutată de Stroe cu Butcher

Vineri, 8 Februarie 2013 (18:25:28)

Radu Stroe, ministrul Afacerilor Interne, s-a întâlnit, vineri, cu Duane Butcher, însărcinat cu afaceri al Ambasadei SUA la Bucureşti, cei doi vorbind de necesitatea reglementării schimbului "de bune practici şi informaţii subsumate obiectivului de liberalizare a regimului de vize pentru români".

"Intensificarea şi diversificarea oportunităţilor de cooperare în domenii specifice de interes comun a reprezentat o prioritate majoră în ansamblul relaţiilor bilaterale care a fost adusă în discuţie de către cei doi oficiali. Din această perspectivă, a fost evidenţiată necesitatea extinderii cadrului juridic actual prin semnarea unor noi instrumente de lucru care să reglementeze schimburi de bune practici şi informaţii subsumate obiectivului de liberalizare a regimului de vize pentru cetăţenii români care călătoresc în SUA, respectiv de accedere a României în Programul Visa Waiver", se arată într-un comunicat al MAI.

În acest sens, spune sursa citată, vor fi continuate "contactele de lucru cu Ambasada SUA la Bucureşti şi Consulatul General pentru a parcurge împreună etapele convenite în vederea consolidării profilului de cooperare şi atingerii obiectivelor comune în materie".

În 1 februarie, Grupul de lucru format din reprezentanţi ai Guvernului român şi ai Ambasadei SUA privind regimul vizelor a avut o primă reuniune, în care s-a evaluat îndeplinirea de către România a criteriilor de acces în Visa Waiver.

În cadrul întrevederii de vineri, care a avut loc la sediul MAI, cei doi oficiali au evidenţiat rezultatele foarte bune obţinute în cadrul cooperării poliţieneşti, cu accent pe combaterea criminalităţii organizate, în special a celei din domeniul informatic.

De asemenea, au fost trecute în revistă o serie de priorităţi aflate pe agenda bilaterală în domeniul afacerilor interne, fiind evocată excelenta cooperare dintre autorităţile române de resort şi agenţiile americane de aplicare a legii.

În acest sens, au fost apreciate programele de pregătire oferite de Biroul de Securitate Diplomatică al Ambasadei SUA la Bucureşti, Academia Naţională FBI din Quantico, precum şi activităţile de formare desfăşurate în parteneriat cu Biroul de Cooperare în domeniul Apărării şi Centrul European de Studii de Securitate George C. Marshall din Germania.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Liberalizarea regimului vizelor pentru românii ce călătoresc în SUA, discutată de Stroe cu Butcher.
 Vizualizări articol: 751 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Liberalizarea regimului vizelor pentru românii ce călătoresc în SUA, discutată de Stroe cu Butcher0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Nimic concret trimis de
( 8 feb 2013, 21:42:33
suntem departe de acest vis si mai ramin de parcurs 199 ani in acest sens,daca se mai continua cu "surprize surprize" poate mai existau ceva sanse sa ne revedem rudele dragi de gradul 1,strabunicul meu a lucrat in 1930 in USA cam 13 ani prin minele de aur,fiului sau i s-a oferit viza in state abia la varsta de 75 ani,poftim recunoastere sau recompensa

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei