Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 8 feb 2013 - Anul XVIII, nr. 31 (5238)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   5 imagini |   ø fişiere video

Lovire şi ameninţare

Tatăl unui minor omorât într-un accident, acuzat că se răzbună pe rudele şi prietenii autorului

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Tatăl unui adolescent în vârstă de 17 ani, mort în urma unui accident rutier petrecut în noiembrie 2012, este acuzat că se răzbună pe rudele şi prietenii autorului.

Cel acuzat, Gheorghe Pîţu, în vârstă de 46 de ani, din oraşul Cajvana, este tatăl  minorului Dumitru Pîţu, adolescentul care a fost găsit mort într-o fosă septică din curtea unei case de pe raza localităţii, cu câteva ore înainte fiind lovit de o maşină.

La volanul acelei maşini se afla un tânăr din localitate, Gheorghe Ciotu, în vârstă de 18 ani, care a fost arestat preventiv la acea vreme, însă de câteva săptămâni a fost pus în libertate, sub control judiciar.

Ancheta în acest caz nu a fost finalizată, însă din primele concluzii ale anchetatorilor a reieşit că şoferul în vârstă de 18 ani i-ar fi lovit cu maşina pe doi minori, unul de 14 ani şi pe Dumitru Pîţu, adolescentul de 17 ani. Acesta din urmă a fost proiectat peste un gard, în apropierea fosei în care a murit.

Împrejurările în care tânărul a ajuns în fosă nu au fost încă elucidate de anchetatori.

După impact, şoferul în vârstă de 18 ani a părăsit locul accidentului, ascunzând maşina, dar fiind prins în scurt timp de poliţişti.

El avea o concentraţie de 0,89 de miligrame per litru alcool pur în aerul expirat.

A fost arestat preventiv pentru conducere fără permis, sub influenţa alcoolului, fugă de la locul accidentului şi vătămare corporală, însă, dacă se va stabili că există o legătură de cauzalitate între leziunile suferite în urma accidentului şi deces, încadrarea juridică se va schimba în ucidere din culpă.

 

De ce este acuzat tatăl adolescentului găsit mort în fosa septică

În urmă cu două zile, la sediul Poliţiei oraşului Cajvana s-au prezentat doi tineri, un anume Sava Cârcu, de 17 ani, şi Nicuţă Ciotu, de 21 de ani, ambii din localitate, care au depus plângere împotriva lui Gheorghe Pîţu, tatăl minorului decedat în urma accidentului de anul trecut.

Sava Cârcu a declarat că pe data de 4 februarie a.c., în timp ce se afla la poarta locuinţei sale, a oprit o maşină din care a coborât Gheorghe Pîţu, iar acesta a venit la el şi l-a lovit cu palma peste faţă, după care i-a luat o lopată din mână şi l-a lovit cu aceasta peste spate.

Minorul a adus şi un certificat medico-legal potrivit căruia a suferit leziuni pentru care necesită între două şi trei zile de îngrijiri medicale.

Sava Cârcu, potrivit poliţiştilor, este amic cu şoferul care în noiembrie 2012 a dat cu maşina peste Dumitru Pîţu.

Celălalt tânăr, Nicuţă Ciotu, este fratele conducătorului auto arestat la acea vreme.

El a declarat la poliţie că pe data de 5 februarie a.c., în timp ce se afla în fața unei societăţi comerciale din localitate, a oprit în dreptul său o maşină, din care a coborât Gheorghe Pâţu şi l-a lovit cu capul în față, cu palmele și picioarele de mai multe ori şi l-a ameninţat.

Nicuţă Ciotu avea şi el un certificat medico-legal, potrivit căruia are nevoie de trei-patru zile de îngrijiri medicale.

„Având în vedere plângerile celor doi, se efectuează cercetări pentru săvârșirea infracțiunilor de lovire sau alte violențe și amenințare”, a declarat, ieri, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, inspectorul principal Ionuţ Epureanu.

 

Tatăl minorului mort era în puşcărie când a avut loc cumplitul accident

Gheorghe Pîţu era în puşcărie când a primit vestea morţii fiului său.

Bărbatul, care are antecedente penale, a ajuns pe lista de urmăriţi a poliţiei pentru o pedeapsă de şase luni de închisoare, fiind condamnat de Judecătoria Rădăuţi pentru săvârşirea infracţiunilor de ,,punere în circulaţie pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat şi încredinţare cu ştiinţă a unui autovehicul pentru conducerea pe drumurile publice unei persoane care nu posedă permis de conducere”.

Era dat în urmărire din iunie 2012 şi a fost prins două luni mai târziu, la Cajvana, în timp ce se ascundea în locuinţa unei rude.

Pentru prinderea lui Gheorghe Pîţu au fost trimise, pe lângă poliţiştii din localitate şi poliţiştii Compartimentului Urmăriri din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale, şi două grupe din cadrul Serviciului de Acţiuni Speciale.

Bărbatul a fost eliberat după câteva luni din penitenciar.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Tatăl unui minor omorât într-un accident, acuzat că se răzbună pe rudele şi prietenii autorului.
 Vizualizări articol: 6203 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.87/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.9 din 15 voturi
Tatăl unui minor omorât într-un accident, acuzat că se răzbună pe rudele şi prietenii autorului2.9515

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Asigurari..!! trimis de
( 8 feb 2013, 11:19:48
Vine si,,poiezia,,de rahat imediat,nu va panicati...,,pentru faniii meiii,,!!laughing)))))
2.   DA ! trimis de
( 8 feb 2013, 12:10:02
Trage-i un fier in cap,ia-i la picioare,baga cutitu'n
ei,transeaza-i,baga-i intr-un sac,fratioare...

3.   Pana la urma fiecare o sa-si faca dreptate singur. trimis de
( 8 feb 2013, 15:42:24
Legi facute de niste inculti. Normal trebuia sa fie omor cu premeditare, dar cu astia de sus calca usor pe bec, e de bine sa fie mai moale.
4.   Inchirieri Suceava trimis de
( 8 feb 2013, 16:31:46
 ☭  ϑ
5.   Caz nerezolvat si catalogat eronat trimis de
( 8 feb 2013, 21:28:46
se spune ca autoritatile au gresit in acuzarile aduse inculpatilor din multe motive neintelese sau lipse de probe,decedatul e posibil sa fi fost in seara respectiva prins la furat si brutalizat pina la deces apoi aruncat sau indesat in fosa septica de capacitate destul de redusa,cel cu accidentul poate fi o alta poveste intamplata nefericit chiar in zona respectiva si in acelasi timp generind coincidenta,cu totii au dat declaratii diferite la politie,este un caz nerezolvat si incert deocamdata.cind se va stabili adevarul v-a fi ceva incendiar in Cajvana,cei ce se aflau treji prin baruri in acea seara si la ore tarzii stiu desigur mai multe decat toata politia din Sv.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei