Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 8 feb 2013 - Anul XVIII, nr. 31 (5238)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Celule pregătite

Încă şase mandate de arestare, în dosarul contrabandei cu ţigări de peste un milion de dolari

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

După ce, zilele trecute, magistraţii Tribunalului Suceava au decis arestarea preventivă a trei inculpaţi în rețeaua anihilată la începutul acestei săptămâni, sub acuzația de contrabandă cu ţigări cu un prejudiciu de 1.100.000 de dolari SUA, ieri, judecătorii aceleiași instanţe au hotărât să emită mandate de arestare în lipsă şi pe numele altor şase inculpaţi.

În acest dosar, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Crimă Organizată şi Terorism (DIICOT) Suceava au cerut iniţial arestarea a nouă indivizi, dintre care doar trei au ajuns în celulele de la subsolul poliţiei judeţene: Ionel Pătrăucean (23 de ani), din municipiul Rădăuţi, Vasile Hriţcu (37 de ani), din Dumbrăveni, şi Dumitru Daniel Pandele (20 de ani), din oraşul ieşean Târgu Frumos.

Restul au primit interdicţie de a părăsi localitatea de domiciliu (Nelu Ilie Ursaciuc - 21 de ani, din comuna Straja, Ilie Pauliuc - 51 de ani, din comuna Brodina, Arcadie Antimie - 42 de ani, din municipiul Rădăuţi, şi Gheorghe Sturzu - 52 de ani, din oraşul Gura Humorului, acesta din urmă fost poliţist) şi interdicţia de a părăsi ţara (Constantin Florin Pruteanu - 33 de ani, din municipiul Rădăuţi, şi Petru Ioan Bahan - 22 de ani, din Nisipitu - Ulma).

Procurorii DIICOT au făcut recurs împotriva deciziei judecătorilor de a-i lăsa în libertate pe cei şase învinuiţi, o decizie definitivă urmând a fi dată în aceste zile de Curtea de Apel Suceava.

Anchetatorii au cerut arestarea în lipsă a altor opt persoane, care nu au fost găsite la domiciliu. E vorba despre Petru Zenovei Polenciuc (22 de ani) şi Amar Dănuţ Ziub (36 de ani), din Brodina, acesta din urmă fost poliţist de frontieră, Mihai Mirel Simota (27 de ani) - fiul unor oameni de afaceri din Rădăuţi, Nicolai Tcaciuc (20 de ani), din Ulma, şi cetăţenii ucraineni Valerii Bogdanov (38 de ani), Kostyantyn Mytsak (32 de ani), Genadii Shotropa (26 de ani), Maksym Panasov (23 de ani).

Judecătorii de la Tribunal au admis propunerea procurorilor doar faţă de şase dintre acuzaţi, iar faţă de alţi doi (Polenciuc şi Tcaciuc) au decis respingerea cererii de arestare preventivă.

 

33 de persoane, cercetate în acest dosar

Potrivit procurorilor DIICOT, în acest dosar e vorba de două grupări infracţionale care se ocupau de contrabanda cu ţigări, o grupare fiind condusă de cetăţeanul ucrainean Valerii Bogdanov, zis „Valera”, iar cealaltă de Mihai Mirel Simota, un tânăr de Rădăuţi.

În perioada de investigaţie, susţin anchetatorii, s-au introdus în mod ilegal în România, prin segmentul de frontieră verde adiacent localităţii Brodina, 325.000 de pachete de ţigarete, provenind din Ucraina, prejudiciul în acest dosar fiind estimat la 1.100.000 de dolari americani.

Gruparea lui Bogdanov aducea ţigările cu timbru ucrainean în România, iar cealaltă  grupare se ocupa cu valorificarea pe piaţa neagră.

În dosar, se arata într-un comunicat al DIICOT, se fac cercetări faţă de 33 de persoane.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Încă şase mandate de arestare, în dosarul contrabandei cu ţigări de peste un milion de dolari.
 Vizualizări articol: 2289 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Încă şase mandate de arestare, în dosarul contrabandei cu ţigări de peste un milion de dolari5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei