Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 8 feb 2013 - Anul XVIII, nr. 31 (5238)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Cumul de infracţiuni

A ajuns în arest după ce şi-a „înmatriculat” maşina cu plăcuţe de la fier vechi şi s-a dus să-şi viziteze prietena

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un tânăr în vârstă de 22 de ani din comuna Bilca a fost reţinut de poliţişti după ce a adunat un cumul de infracţiuni şi de contravenţii la regimul rutier. Totul i s-a tras de la o seară în care s-a deplasat de la Bilca până la Vicovu de Sus, la prietena sa, cu o maşină. El s-a urcat la volan deşi nu are permis de conducere, iar maşina pe care o conducea nu era înmatriculată. Pentru a nu atrage atenţia, acesta a montat pe maşină plăcuţele de înmatriculare ale unui alt autoturism, găsite la un centru de colectare a fierului vechi.

 

A fugit de poliţie de la Vicov până la Bilca, unde şi-a pierdut urma prin grădini

Pe 29 ianuarie, în jurul orei 20.30, o patrulă de la Poliţia oraşului Vicovu de Sus, aflată în serviciu de control al traficului pe DN 2E, în localitate, a observat un autoturism VW Golf care circula fără lumini în partea din spate. Poliţiştii au plecat în urmărirea maşinii suspecte, pornind semnalele acustice şi luminoase şi somând şoferul să oprească. Pentru că şoferul nu s-a conformat, poliţia pornit în urmărirea acestuia, de la Vicovu de Sus şi până la Bilca. Aici, într-un moment în care a prins avans, şoferul a oprit maşina şi a luat-o la fugă. A escaladat două garduri şi şi-a pierdut urma prin grădini.

Poliţiştii nu au reuşit să-l prindă în acea seară, demarând ulterior o anchetă pentru a stabili cine se afla la volan. Din anchetă s-a stabilit că numerele de înmatriculare ale maşinii VW Golf aparţineau unui alt autoturism, scos din uz. Ulterior s-a stabilit că numerele de înmatriculare au fost luate de la un centru de colectare a fierului vechi. După ce au mers pe fir, anchetatorii au reuşit să dea de urma celui care s-a aflat la volan în seara zilei de 29 ianuarie. 

 

Trei infracţiuni, trei amenzi de câte 750 de lei şi 24 de ore de arest

Acum două zile, pe 6 februarie, anchetatorii de la Poliţia oraşului Vicovu de Sus l-au pus oficial sub acuzare şi l-au ridicat de la domiciliu pe Ioan Chifan, în vârstă de 22 de ani, din comuna Bilca. La audieri acesta a recunoscut că el s-a aflat la volan în noaptea respectivă şi că a luat plăcuţele de înmatriculare de la un centru de colectare a fierului vechi cu intenţia de a merge până la Vicovu de Sus, la prietena sa.

Tânărul s-a ales cu dosar penal pentru trei infracţiuni; „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat”, „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul cu număr fals de înmatriculare”  și „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere”

Mai mult, având în vedere faptul că autoturismul nu era echipat cu anvelope de iarnă, avea defecțiuni la sistemul de iluminare și avea aplicate folii neomologate, poliţiştii au aplicat şi trei amenzi, a câte 750 de lei fiecare. 

Cum acelaşi Ioan Chifan a mai avut un dosar penal la regimul rutier, faptă pentru care a încasat o amendă, anchetatorii au luat decizia ca tânărul să fie reţinut în baza ordonanţei pentru 24 de ore. Ieri, după 24 de ore de arest, acesta a părăsit arestul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava. Magistraţii au decis că acesta poate fi lăsat în libertate. El a fost pus în libertate cu interdicţia de a părăsi localitatea de domiciliu. Dacă o va încălca, pe numele său va fi emis mandat de arestare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului A ajuns în arest după ce şi-a „înmatriculat” maşina cu plăcuţe de la fier vechi şi s-a dus să-şi viziteze prietena.
 Vizualizări articol: 827 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 5 voturi
A ajuns în arest după ce şi-a „înmatriculat” maşina cu plăcuţe de la fier vechi şi s-a dus să-şi viziteze prietena5.055

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei