Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 1 feb 2013 - Anul XVIII, nr. 25 (5232)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Soluţie

Star Mod Suceava a intrat în insolvenţă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Societatea de confecţii din Suceava Star Mod a intrat, începând de ieri, în insolvenţă. Declanşarea acestei proceduri a fost solicitată de Direcţia Generală a Finanţelor Publice (DGFP) Suceava şi BCR, iar foştii salariaţi care în urmă cu zece zile au protestat în faţa Palatului de Justiţie şi la sediul Parchetelor au cerut şi ei să aibă calitate procesuală. Judecătorul sindic de la Tribunalul Suceava care a analizat dosarul nu a fost de acord cu toate solicitările. Singura cerere admisă a fost cea a DGFP Suceava, iar în cazul membrilor Asociaţiei Acţionarilor Minoritari de la Star Mod s-a decis scoaterea lor din cauză.

Cererea de intrare în insolvenţă a fost depusă de finanţiştii suceveni încă din luna mai a anului 2010. La acea vreme, datoriile Star Mod către bugetul de stat se ridicau la 13,7 milioane de lei. Procedura a fost întreruptă ulterior, iar procesul a fost strămutat la o instanţă din alt judeţ, care a decis retrimiterea dosarului la Suceava în vederea soluţionării. Aşa se face că în cei aproape trei ani cât dosarul a fost blocat, datoriile Star Mod Suceava au crescut la 26,9 milioane de lei, la care se mai adaugă şi 176.000 de lei majorări de întârziere. În acest fel, datoria totală a societăţii de confecţii cu sediul în strada Universităţii se ridică la peste 27 de milioane de lei.

Pe parcursul ultimilor ani, DGFP Suceava a încercat în repetate rânduri să recupereze o parte din datoriile societăţii. În acest sens, au fost scoase la licitaţie toate activele, mai exact o clădire birouri, corp fabrică, depozite şi anexe cu o suprafaţă totală de 1.574,52 metri pătraţi, dar şi un teren de 4.312 metri pătraţi situat în intravilanul Sucevei. La vânzare a mai fost scoasă şi o clădire P+2, corp fabrică, cu o suprafaţă de 1.902 metri pătraţi, precum şi peste 100.000 de articole de îmbrăcăminte produse de SC Star Mod SA Suceava. La licitaţii nu s-a prezentat nici un cumpărător, astfel încât totul a rămas la fel ca înainte. În tot acest interval, mai mulţi foşti salariaţi ai societăţii au iniţiat acţiuni de protest, atât în stradă, cât şi procese în instanţă, solicitând acţiunile pe care le-au cumpărat în urmă cu mai bine de 15 ani şi în baza cărora doreau să participe la luarea unor decizii privind viitorul Star Mod. Toate aceste acţiuni au fost sortite eşecului, iar vinovată a fost găsită Lidia Sfarti, directoarea societăţii de confecţii din Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Star Mod Suceava a intrat în insolvenţă.
 Vizualizări articol: 2695 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.3 din 3 voturi
Star Mod Suceava a intrat în insolvenţă2.353

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Star-mod trimis de
( 1 feb 2013, 15:41:30
Lidia Sfarti - o jigodie care ar trebui sa faca inchisoare multi,multi ani
2.   Comentariu trimis de
( 1 feb 2013, 18:03:09
Puscarie ar trebui sa faca nu numai jegoasa asta , ci toti care au ajutat,o sa aduca fabrica in faliment, dar din pacate nu se va intampla nimic, stati linistiti ca nu va plati nimeni pentru jaful din Romania, pacat de oamenii care raman fara un loc de munca

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei