Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 1 feb 2013 - Anul XVIII, nr. 25 (5232)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Opinie

Ardeleanu: Păstrarea clasei pregătitoare în învăţământul obligatoriu este o decizie corectă şi obiectivă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Deputatul PDL de Suceava Sanda-Maria Ardeleanu a anunţat, în cursul zilei de ieri, că păstrarea clasei pregătitoare în învăţământul obligatoriu şi înscrierea în această clasă a copiilor cu vârsta de şase ani este o decizie corectă, lucidă şi obiectivă. Ardeleanu a spus că salută această hotărâre a ministrului Remus Pricopie, având în vedere că acesta respectă prevederile Legii Educaţiei Naţionale în vigoare, „şi ţine cont de punctul de vedere al sindicatelor, dar, mai ales, de opţiunea părinţilor”. „După discuțiile din Comisiile reunite de învățământ ale celor două Camere din Parlamentul României, după intervențiile publice și reacțiile Opoziției, s-a ajuns, într-un final, la rezolvarea falsei probleme a clasei pregătitoare: <a fi sau a nu fi la grădiniță>”, a spus parlamentarul sucevean.

Sanda-Maria Ardeleanu a arătat că școlile, părinții și autoritățile locale au depus eforturi mari să doteze casele care vor găzdui copiii în clasa pregătitoare. Ea mai a spus că în momentul de faţă circa 85% dintre părinţi se declară mulțumiți de numărul de locuri în grădinițe, iar numărul de copii care au întrat în sistemul de învățământ a crescut considerabil, fiind 40.000 de copii în plus în școli și grădinițe în anul școlar 2012-2013.

„În aceste condiţii, soluția Ministerului Educației s-a impus aproape de la sine. A fost, totusi, nevoie de voință politică și de responsabilitate, de depășirea orgoliilor și a presiunilor de tot felul venite inclusiv de la un prim-ministru dezinformat. Felul în care arată bugetul Educației, unul al “subzistenței”, nu ne permite să facem o restaurație ce își are originea în frustrări, fixații și  teme de campanie marca USL”, a declarat deputatul PDL de Suceava.

Sanda-Maria Ardeleanu a mai adăugat că îşi doreşte ca şi problema degrevării de ore a directoarelor de grădinițe să beneficieze de un raționament obiectiv din partea ministrului educaţiei, Remus Pricopie.

„Deși a fost emis un Ordin de ministru în data de 6 decembrie 2012, prin care directorii grădinițelor cu program prelungit sau săptămânal, cu personalitate juridică, profesori pentru învățământul primar, sunt degrevați parțial de norma didactică, acesta nu se poate aplica, fiind necesară consiliere de specialitate din partea Ministerului Educației. Îi solicităm domnului ministru să aibă în vedere și această problemă stringentă care pune în pericol siguranța copiilor din grădinițe, dar și calitatea actului de predare sau învățare și îi atragem atenția că, în prezent, în teritoriu, degrevarea  nu se realizează în fapt”, a încheiat Ardeleanu.

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ardeleanu: Păstrarea clasei pregătitoare în învăţământul obligatoriu este o decizie corectă şi obiectivă.
 Vizualizări articol: 1079 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Ardeleanu: Păstrarea clasei pregătitoare în învăţământul obligatoriu este o decizie corectă şi obiectivă3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei