Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 1 feb 2013 - Anul XVIII, nr. 25 (5232)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Gabriel MANTA

Gabriel MANȚĂ


Allegro, ma non troppo

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Sportul rege se întoarce chiar ca un rege în atenţia noastră, semifinala Cupei Regelui a consemnat deja primul Clasico al anului. Nu unul dintre cele mai bune, dar densitatea de valori şi tensiunea specifică acestui derby ne-au ţinut conectaţi. Messi şi Ronaldo n-au reuşit să ia prim-planul, dar au fost acolo, au contat. Barcelona a avut ocaziile mai mari, mai ales după ce a deschis scorul, dar Realul a atacat mai tăios, susţinut, fără reţineri, ca o adevărată gazdă. Agresivitatea echipei lui Mourinho s-a tradus şi prin raportul faulturilor, net “favorabil” madrilenilor, dar cele mai tari n-au fost făcute de spanioli contra spaniolilor (am identificat 8 titulari din naţionala Spaniei în echipa catalanilor!). În prima repriză au fost două faze în oglindă, finalizate aerian, una de Benzema, alta de Jordi Alba. Francezul s-a descurcat mai bine, ca un vârf, în timp ce spaniolul a irosit pasa măiastră a lui Iniesta, trimiţând paralel cu poarta. N-am prea înţeles schimbarea post pe post a lui Benzema cu Higuian. Practic, Mourinho şi-a slăbit atacul, francezul descurcându-se bine şi ca arc şi ca săgeată, în timp ce liniaritatea argentinianului sare în ochi la un astfel de meci. Norocul lui Mou a fost acest Varane, care a scos de pe linia porţii la greşeala colosală a lui Carvalho (e cântecul de lebădă al portughezului, oricum nu se mai ridica la standardele Realului), apoi a avut o intervenţie cât un gol la Dani Alves când acesta scăpase singur cu portarul, pentru ca apoi să-şi depăşească atribuţiile aducând egalarea cu o frumoasă lovitură de cap. Astfel, calificarea rămâne subiect deschis, Barcelona va trebui să arate mai multă autoritate pentru a juca iarăşi finala.

Ne întoarcem cu câteva zile în timp pentru a saluta, după ani de zile, un gol de autor al lui Chivu, din lovitură liberă. Din păcate, ştiţi ce s-a întâmplat mai departe, deja nu mai prezintă garanţii pentru a fi trecut pe lista UEFA, astfel încât ar putea lipsi la dubla cu CFR, ceea ce ar fi o mare deziluzie pentru el. Totodată este una şi pentru conducerea Interului, dar sentimentalismul a fost dintotdeauna păgubos în fotbal.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Allegro, ma non troppo.
 Vizualizări articol: 974 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Allegro, ma non troppo0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei