Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 12 ian 2013 - Anul XVIII, nr. 8 (5215)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Deces

Fostul şef al IJPF Suceava colonel (r) Gheorghe Robu a încetat din viaţă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Colonelul în rezervă Gheorghe Robu, fost şef al Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră (IJPF) Suceava, a încetat din viaţă joi seară, după ce a luptat cu demnitate, timp de câţiva ani, cu o boală necruţătoare.

Gheorghe Robu s-a născut în anul 1960, în localitatea Botoşana - Suceava, şi după ce a absolvit Academia de Poliţie a lucrat în perioada 1987-2001 la Poliţia Rădăuţi, la Birourile Judiciar şi Cercetări Penale. În vara anului 2001, Robu s-a transferat la Direcţia Poliţiei de Frontieră Rădăuţi, în perioada 2003-2005 a activat ca şef al Biroului Cercetări Penale din Inspectoratul Judeţean al Poliţiei de Frontieră Suceava, iar apoi, până la pensionare, în anul 2009, a îndeplinit calitatea de şef al Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră Suceava.

Gheorghe Robu a fost apreciat ca unul dintre profesioniştii din meseria sa şi, în acelaşi timp, ca un prieten adevărat, un om dispus oricând să-i asculte şi să-i ajute pe cei care îi solicitau sprijinul.

 

Un bun profesionist, chiar insistent în înfăptuirea deplină a actului de justiţie

Comisarul-şef Constantin Alistar, şeful poliţiei rădăuţene, l-a cunoscut în urmă cu aproape 30 de ani, în perioada când Robu intenţiona să intre în rândurile poliţiei.„L-am cunoscut pe Gheorghe Robu la începutul anilor '80. M-a întrebat despre meseria de poliţist şi i-am povestit despre avantajele şi dezavantajele muncii noastre, mai mult, eu am fost cel care i-a făcut verificările, cum se făceau la vremea de atunci, pentru a lucra în poliţie. După câţiva ani ne-am reîntâlnit în calitate de colegi şi mi-a spus: <Mare dreptate ai avut, mai ales în privinţa privaţiunilor serviciului din poliţie.>Am colaborat permanent, am rezolvat cazuri împreună, era un om activ, un bun profesionist, chiar insistent în înfăptuirea deplină a actului de justiţie. În afara profesiei era un bun prieten, un tip sociabil, un om de ajutor şi nu a făcut niciodată un pas înapoi pentru a da o mână de ajutor oricui îi solicita sprijinul. După o luptă de câţiva ani cu boala, Gheorghe Robu a rămas un tip spiritual, chiar făcea haz de necaz, spunea că i-a înşelat pe medicii care îi dăduseră o perioadă mai scurtă de trăit pentru afecţiunea de care suferea...”

Gheorghe Robu va fi înmormântat duminică, 13 ianuarie, la cimitirul nou al Parohiei „Sfântul Ilie” din municipiul Rădăuţi, iar cortegiul funerar va porni, la ora 13.00, de la casa de doliu din Strada Frâncei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Fostul şef al IJPF Suceava colonel (r) Gheorghe Robu a încetat din viaţă.
 Vizualizări articol: 5792 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Fostul şef al IJPF Suceava colonel (r) Gheorghe Robu a încetat din viaţă5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei